Valitse sivu

Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n perjantainen lakko perjantaina 2.2. saattaa vaikuttaa hieman myös jätekuljetuksiin. Lähes kaikki jäteastiat saadaan tyhjennettyä normaalisti, mutta joillain alueilla tyhjennyspäivä saattaa siirtyä päivällä suuntaan tai toiseen. Mahdolliset muutokset johtuvat kuitenkin pääosin viimeviikkojen liukkaasta kelistä ja sen aiheuttamien viivästysten kirimisestä.

AKT osallistuu hallituksen aktiivimallia vastustavaan poliittiseen mielenilmaukseen, minkä vuoksi on mahdollista, että myös jätekuljetuksissa on muutoksia perjantaina 2.2.2018.

Mustankorkea Oy:n jätekuljetuksia Jyväskylässä ja Muuramessa hoitavat Lassila&Tikanoja Oyj sekä Sihvari Oy ajavat perjantaina lähes normaalin aikataulun mukaisesti. Osaa tyhjennysreiteistä ajetaan mahdollisuuksien mukaan etukäteen ja tarvittaessa korvaavana ajopäivänä lauantaina.

Liukkaus edelleen kiusana

Mielenilmausta enemmän jätekuljetuksia on hidastanut haastava talvisää. Tästä johtuvia aikataulumuutoksia kiritään kovaa vauhtia esimerkiksi Sihvarilla.

”Kaikki jäteautomme liikkuvat perjantaina, mutta paikkaamme vielä viime viikon poikkeusolosuhteista aiheutuneita viivästyksiä. Tästä johtuen myös joulukuusten erilliskeräys on vielä kesken. Jatkamme sitä heti, kun saamme normaalin jätehuollon aikatauluun”, kertoo aluejohtaja Jussi Salonen Sihvari Oy:ltä.

Mustankorkea Oy ja kuljetusyritykset pahoittelevat mielenilmauksesta mahdollisesti aiheutuvia viivästyksiä jäteastioiden tyhjennyksissä