Valitse sivu

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Muuramessa vietetään juhlaviikkoa 30.11. – 6.12.2017.  Juhlaviikon aloittaa torstaina 30.11. Tuntemattoman sotilaan lukumaraton. Tuntematonta sotilasta luetaan päivän aikana ääneen eri pisteissä, mm. kirjastossa, Kinkomaan K-marketissa, Ravintola Muurmannissa ja Muuramen Kauppakeskuksessa.

Perjantaina 1.12. Muuramen kirjastossa on perheen pienimmille tarjolla Sari Kanalan Jouluja Hisse -tarinatuokioita. Iltapäivällä vuorossa on sotavuosien 1939-1944 Muuramea kuvaavan, Kimmo Kupiaisen toimittaman julkaisun julkistaminen.

Lauantai-iltana 2.12. Muuramesalissa kuullaan Lapsen ääni -kuoron Sävelkuvia Suomesta -konsertti. Sävelkuvia Suomesta on monitaiteellinen kollaasi, jossa esitellään kuorolaululla, pianomusiikilla ja valokuvilla Suomen neljää vuodenaikaa. Kuoroa johtaa Matias Lahti, valokuvat ovat Erkki ja Matti Alasaaren.

Sunnuntai 3.12. huipentuu illalla Muuramen kirkossa Sellot Suomelle -konserttiin. Kuuden huippusellistin Total Cello Enseblessä soittavat Hannu Kiiski (Sibelius-Akatemia), Tuomas Ylinen (Helsingin kaupunginorkesteri), Tuomas Lehto ja Tomas Nuñez-Carcés (Radion sinfoniaorkesteri) sekä Samuli Peltonen ja Jussi Vähälä (Suomen Kansallisoopperan orkesteri).

Iloinen itsenäisyysjuhla

Itsenäisyyspäivä 6.12. aloitetaan Muuramen kirkossa Lasse Heikkilän säveltämällä Suomalaisella messulla. Messussa ovat mukana Tauonpaikka-kuoro, At Father’s -bändi ja Muuramen Sykkeen tanssijoita.

Itsenäisyyspäivän avoin kansalaisjuhla järjestetään 6.12. kello 14 Muuramesalissa. Iloisessa itsenäisyysjuhlassa kunnioitetaan mennyttä ja katsotaan tulevaan. Juhlapuheen pitää Muuramen kunnan nuorin kunnanvaltuutettu Jesse Jääskeläinen. Tervehdyksen esittää kunnanvaltuuston puheenjohtaja Arto Liikanen.

Helsingin yliopistossa valtio-oppia opiskeleva Jesse Jääskeläinen oli Muuramen nuorisovaltuuston ensimmäinen puheenjohtaja. Yhteiskunnallisesti aktiivin nuoren vaikuttajapolku on sittemmin vienyt hänet mm. Eurooppanuorten puheenjohtajaksi 2016 ja Sosialidemokraattisten Opiskelijoiden puheenjohtajaksi 2017-2018.

Monipuolinen ohjelma viedään läpi muuramelaisvoimin. Tanssi- ja liikuntaesityksistä vastaavat Muuramen Sykkeen tanssijat, Muuramen Yrityksen säbäjunnut sekä kilpatanssijat Joni Ihanus ja Kathrine Barck. Musiikkiesityksistä vastaavat Lauluyhtye Toccante ja taiteen perusopetuksen puolelta opettaja Erik Brander (harmonikka) ja oppilaat Beata Liikola (harmonikka) ja Ada Juujärvi (piano). Juhlan juontaa Sari Pätsi Murmuu-teatterista. Juhla päättyy kahvitarjoiluun Joutsensalissa. 

100 soihtua kulkueessa

Perinteinen soihtukulkue lähtee Kulttuurikeskuksen pihasta hautausmaalle kello 17.30. Soihtukulkueessa on tänä vuonna peräti 100 soihtua. Muuramen partiolaisten luotsaamaan soihtukulkueeseen toivotaankin kuntalaisia soihdunkantajiksi. Soihtujen tuli on tänäkin vuonna Betlehemin rauhantuli.

Seppeleenlasku ja kunniavartio ovat sankarihautausmaalla kello 18. Seppeleenlaskijat laskevat kukkalaitteen myös Kotirintamuistomerkille kello 17.30. Kunnan ja seurakunnan yhteisen seppeleen laskevat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Arto Liikanen ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Matti Salmela sekä nuorison edustajana nuorisovaltuuston puheenjohtaja Aatu Jäntti.

Sankarihaudoilla puhuvat kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Ilvesmäki ja Muuramen Lions Clubin presidentti Kyösti Mikkonen. Musiikista vastaa Virsiveljet kanttori Johanna Mannisen johdolla. Tilaisuuden päättää kirkkoherra Simo Lampelan loppurukous.

Juhlaviikkoon kuuluvat myös koulujen ja päiväkotien itsenäisyysjuhlat ja juhlavalaistus joissakin kunnan kiinteistöissä.

Suomi 100-juhlavuoden tapahtumat tarkemmin www.muurame.fi/tapahtumat.

Lisätietoja:

Kulttuuripäällikkö Anne Patrikainen, Muuramen kunta
puh. 014 659 733