Valitse sivu

Muuramen Hyvinvointi -liikelaitos tiedottaa 17.3.2020 (päivitetty 16.4.)

Avosairaanhoidossa ja suun terveydenhuollossa hoidetaan jatkossa lähinnä kiireelliset asiat. Teemme kuitenkin hoidon tarpeen arviointia puhelimitse. Jo annetut avosairaanhoidon ei-kiireelliset vastaanottoajat pyritään hoitamaan myös puhelimitse. Hengitystieinfektiopotilaille on erillinen pandemiavastaanotto erillisestä sisäänkäynnistä. Ota aina ensin yhteyttä vastaanottoihin puhelimitse p. 014 2662791 (avosairaanhoito), 014 2662743 (suun terveydenhuolto).

Neuvola toimii toistaiseksi normaalisti. Kouluterveydenhuolto ja kouluhammashoito mukaan lukien oikomishoito toimivat supistetusti. Psykososiaalinen oppilashuolto toimii ajanvarauksella. Perhekeskuksen ryhmätoiminnat on suljettu. Sosiaalitoimistossa hoidetaan kiireelliset asiat ajanvarauksella p. 014 659957.

Apuvälinepalvelu ja hoitotarvikejakelu toimivat normaalisti. Kuntoutuksen ryhmät ovat kaikki peruttu, yksilöterapiat jatkuvat rajoitetusti.

Terveyskeskussairaala ei ota vierailijoita vastaan. Tarvittaessa yhteys p. 014 659384. Kotihoito toimii normaalisti, tarvittaessa kiireetöntä kotihoitoa supistetaan. Kaikissa Muuramen kunnan asumisyksiköissä on vierailukielto.

Saattajan läsnäolo kaikissa sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä on sallittu välttämättömissä tilanteissa.


Miten toimin, jos epäilen koronavirustartuntaa?

Suurin osa koronavirustartunnoista on lieviä ja ne voi sairastaa kotona normaalin flunssan tapaan. Jos vointi kuitenkin huononee, tulee olla yhteydessä terveysasemien puhelinneuvontaan, josta annetaan lisäohjeita. Mikäli mahdollista, tee ennen yhteydenottoa hoidon tarpeen arvio Omaolo.fi -palvelussa ja soita tarvittaessa vasta sen jälkeen ajanvaraukseen.

Jos olet huolissasi omista tai läheisesi oireista, soita ajanvarausnumeroomme, p. 014 266 2791. Numero on käytettävissä maanantaista perjantaihin kello 8–20.

Muina aikoina ota yhteyttä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin päivystyksen puhelinneuvontaan numeroon 116 117.

Sinut haastatellaan puhelimessa ja saat lisäohjeet siitä, miten tulee toimia.

Laboratorionäytteitä ei oteta kaikilta tautia epäileviltä lieväoireisilta potilailta. Näytteenotoissa noudatetaan maakunnallisia ohjeita.

Älä lähde missään tilanteessa itse terveysaseman tai päivystyksen odotustiloihin, ettet tartuttaisi muita. Soita aina ensin puhelimella ja noudata terveydenhuollon ammattilaisten antamia ohjeita!