Valitse sivu

Muurame nousi Luomu SM -kilpailun perussarjan voittajaksi

Luomu SM on kaikille luonnonmukaisesti tuotettuja elintarvikkeita käyttäville ammattikeittiöille tarkoitettu kilpailu. Kilpailussa etsitään sekä julkista että yksityistä toimijaa tai ravintolaa, joka on onnistunut lisäämään eniten luomun osuutta edelliseen vuoteen verrattuna. Lisäksi kilpailussa on kolme perussarjaa yksityiselle ja julkiselle sektorille. Perussarjoissa palkittiin ammattikeittiöt, jotka käyttivät eniten luomua vuonna 2020.

Luomu SM 2021 -kilpailuun osallistui noin 230 ammattikeittiötä. Muuramen kunnan ruokapalvelut nousi uutena tulokkaana upeasti suurten julkisten ruokapalvelujen perussarjan voittoon 20,5 prosentin käyttöasteella. Ammattikeittiöiden Luomu SM 2021 -kilpailun yksityisten toimijoiden sarjan voiton vei Hotelli Helka, joka nosti viime vuonna luomun käyttöään 5,5 prosenttiyksikköä. Julkisten toimijoiden sarjan voitto meni puolestaan Lumijoen kunnan ateriapalveluille, joka lisäsi luomu-tuotteiden käyttöä 10 prosenttiyksikköä. Kilpailun kaikki tulokset löytyvät tapahtuman verkkosivulta.

Iloinen yllätys

Voitto tuli Muuramen ruokapalveluille isona yllätyksenä, sillä luomun käyttö notkahti hieman viime vuonna koulujen sulkeuduttua koronarajoitusten takia. Ravitsemispäällikkö Ilja Saralahti iloitsee voiton kunnalle tuomasta myönteisestä huomiosta. 

– Luomun käyttö on imagokysymys ja samalla valtioneuvoston suositusten noudattamista. Uskomme vahvasti suomalaiseen luomuun: se on turvallista ja valvottua eikä sisällä jäämiä.

Muuramen ruokapalvelut valmistaa arkisin noin 2 000 lounasta kouluille ja päiväkodeille sekä päiväkotien aamu- ja välipalat. Luomuna käytetään muun muassa maitoa ja piimää, hiutaleita, härkäpapua, kauraa ja pensasmustikkaa.