Valitse sivu

Mäkelänmäen koulun uudisrakennushanke etenee huolellisen suunnitteluvaiheen jälkeen toteutusasteelle. Rakennustöiden urakoitsijat valittiin tällä viikolla, ja rakennustyöt aloitetaan 24.5.2021. Uusien tilojen on tarkoitus valmistua lokakuussa 2022, ja tilat otetaan käyttöön tammikuussa 2023.

Muuramen kunnanhallitus valitsi uudisrakennuksen urakoitsijat seuraavasti:      

  • Rakennusurakoitsija: Jalon Rakentajat Oy, (9 947 000 €, alv 0 %)
  • Sähköurakoitsija: Caverion Suomi Oy, (1 226 500 €, alv 0 %)
  • Putkiurakoitsija: Suomen Talotekniikka Jyväskylä Oy, (1 693 500 €, alv 0 %)
  • Ilmanvaihtourakoitsija Caverion Suomi Oy, (1 325 000 €, alv 0 %)

Urakoiden hinnat ovat marraskuun rakennusosa-arvion mukaisia, ja hankkeen kokonaishinta on 16 000 000 €.

Uudisrakennuksen runko toteutetaan teräsbetonipilareilla ja ontelolaatoilla ja ulkoseinä pääosin massiivipuisilla CLT-elementeillä, jotka muodostuvat ristikkäin liimatuista puulevykerroksista. Rakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergia tuotetaan maalämpöjärjestelmällä. Uusi rakennus käyttää vain murto-osan energiaa verrattuna nykyiseen ja on siten huomattavasti edeltäjäänsä ekologisempi.

Ensimmäisenä työvaiheena työmaa-alue aidataan turvallisten työskentelyolosuhteiden takaamiseksi. Mäkeläntie suljetaan kaikelta muulta kuin työmaaliikenteeltä ja kevyen liikenteen väylä Rajalan suunnasta suljetaan koulun puoleisesta päästä, jossa skeittirampit sijaitsevat. Edellä mainitut suljetut väylät avataan vasta rakennustöiden päätyttyä lokakuussa 2022. Toimilla estetään sivullisten pääsy työmaa-alueelle työrauhan ja turvallisuuden takaamiseksi. Maankaivutyöt keskittyvät kahden ensimmäisen työviikon ajaksi koulun yläpihalle, ja laajenevat alapihalle vasta koululaisten kesäloman alettua.

Kouluhankkeen sivulle