Valitse sivu

#munmuurame

Miltä näyttää, tuntuu ja kuulostaa #munmuurame? Kerro se kuvin, värein, sanoin, säkein tai sävelin!

Muuramen 100-vuotisjuhlavuotta juhlitaan koko vuosi. Juhlavuotta järjestämään ja siihen osallistumaan kutsutaan kaikki kuntalaiset. Yksi osa juhlavuotta on #munmuurame-kampanja. Sen avulla kerätään ajatuksia, kokemuksia, tunteita ja tunnelmia, joita muuramelaisilla liittyy kotikuntaansa.

Kampanjaan voi osallistua vapaasti valitulla tyylillä, esimerkiksi kirjoittamalla, valokuvaamalla, muulla kuvataiteella tai musiikilla. Osallistumaan haastetaan niin yksittäiset kuntalaiset kuin esimerkiksi päiväkodit, koulut ja paikalliset järjestötkin.

1. Osallistua voivat kaikenikäiset muuramelaiset omalla nimellä tai nimimerkillä. Kolme juhlavuoden työryhmän valitsemaa tuotosta palkitaan elämyslahjakortilla ja lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan kymmenen juhlavuoden tuotepalkintoa. Nimimerkin yhteyteen tulee liittää yhteystiedot mahdollista palkitsemista varten.

2. Tuotoksia voidaan käyttää kunnan viestinnässä: verkkosivuilla, videoilla, sosiaalisen median päivityksissä, mainoksissa ja tiedotuslehti Muuramelaisen #munmuurame-palstalla. Niitä käytetään myös juhlavuoden näyttelyissä ja tuotokset kootaan nähtäväksi myös suunnitteilla olevaan, Muuramesta kertovaan verkkosijaintiin. Osallistumalla kampanjaan luovuttaa käyttöoikeudet edellä mainittuihin tarkoituksiin. Mikäli tuotoksissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä, heiltä tulee pyytää allekirjoitettu lupa materiaalin käyttöön. Alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten osalta tarvitaan myös vanhempien suostumus.

3. Tuotoksensa tai linkin tuotoksen verkkosijaintiin (suositellaan erityisesti isoille tiedostoille) voi lähettää sähköpostilla muurame100@muurame.fi, tai sen voi postittaa osoitteeseen #munmuurame / Muuramelainen, PL1, 40951 Muurame.


Anna kasvot Muuramelle!

Meitä on monia! Näytetään se muillekin! Anna kasvot Muuramelle! -osioon kerätään välähdyksiä kuntalaisista. Se on osa #munmuurame-kampanjaa. Sarjassa kuvataan eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia kuntalaisia ja pyydetään heiltä lyhyet, maksimissaan kahden lauseen kommentti siitä, mitä Muurame muun muassa on juuri hänelle.

1. Osallistujasta kuvataan hyvin lyhyt video, jossa hän kertoo maksimissaan kahdella lauseella jonkin ajatuksensa Muuramesta. Samalla otetaan myös valokuva.

2. Videota, kuvaa ja kommenttia käytetään osallistujan etunimen/lempinimen ja iän kanssa kunnan viestinnässä: verkkosivuilla, sosiaalisen median päivityksissä, mainoksissa ja tiedotuslehti Muuramelaisen #munmuurame-palstalla. Niitä voidaan käyttää myös juhlavuoden näyttelyissä ja suunnitteilla olevassa, Muuramesta kertovassa verkkosijainnissa. Osallistumalla kampanjaan luovuttaa materiaalin käyttöoikeudet edellä mainittuihin tarkoituksiin.

3. Osallistua voi ilmoittamalla omat tai suostumuksen antaneen läheisen yhteystiedot sähköpostilla muurame100@muurame.fi tai soittamalla Muuramelaisen toimitukseen, p. 040 777 4263. Alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten osalta tarvitaan myös vanhempien suostumus.

Teema ”Juuret ja siivet” kuvaa, kuinka Muuramen kunta on jo sadan vuoden ajan tarjonnut kestävän pohjan kotiseutuun ja suomalaiseen yhteiskuntaan juurtumiseen, sekä hyvään kasvuun. Sen ilmapiiri on auttanut katsomaan rohkeasti tulevaisuuteen ja nousemaan siiville lentämään, ja myös kannatellut matkan varrella. Olemme osa sadan vuoden tarinaa, joka yhä jatkuu – minkä luvun haluaisit kertoa tarinastamme aivan erityisesti?