Valitse sivu

Muovinkeräys kiinteistöltä alkaa ensi vuonna

Muovipakkausten keräys tulee ensi vuonna osaksi monen arkea, sillä se tulee pakolliseksi kaikille vähintään viiden huoneiston taloyhtiöille. Ison muutoksen valmistelut on nyt aloitettu, ja seuraavaksi tarvitaan asukkaiden ja erityisesti isännöitsijöiden osallistumista. Keräys kaikilta yli viiden huoneiston kiinteistöiltä alkaa Muuramessa ensi vuoden tammikuussa ja ilmoittautumisaika vuoden alussa alkavaan keräykseen on jo syyskuussa.

Taloyhtiöille uuden jätelajin keräyksen alku tarkoittaa käytännössä joko uuden jäteastian hankintaa tai olemassa olevien uudelleenjärjestelyä – esimerkiksi osa sekajäteastioista voidaan muuttaa muovipakkauksille.

– Moni innostunut asukas ja taloyhtiö on jo hyvissä ajoin ollutkin meihin yhteydessä ja kysellyt asioista. Nyt on se hetki, kun toivomme erityisesti isännöitsijöiltä ja taloyhtiöiden hallituksilta päätöksiä ja ennakkoluulottomuutta. Tämä on iso ponnistus joka saralla ja vaatii työtä, mutta yhteistyöllä saamme keräyksen varmasti alkuun ja entistä enemmän muovia kiertoon, toteaa Mustankorkean asiakaspalveluesimies Leena Hattunen.

Muovipakkausten keräyksestä päättää jätehuoltoviranomainen eli Jyväskylän seudun jätelautakunta. Mustankorkea toteuttaa jätehuollon käytännön tehtävää viranomaisen määrittämien jätehuoltomääräysten mukaisesti. Kiinteistökohtaisella keräyksellä pyritään lisäämään muovin kierrätystä ja täyttämään valtakunnalliset kierrätystavoitteet.

Isännöitsijä – ilmoittautumisaika loppuu pian!

Jotta taloyhtiö pääsee mukaan muovipakkausten keräykseen heti vuoden vaihteessa, isännöitsijän tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan pitää huolehtia ilmoittautumisesta 7.9.–30.9.2020 välisenä aikana Mustankorkean verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.

– Ilmoittautumisaika on napakka, jotta pääsemme muodostamaan jäteautojen ajoreittejä. Siksi emme voi ottaa mukaan yksittäisiä kiinteistöjä ripotellen pitkin syksyä ja talvea. Nyt mukaan ilmoittautuvilla keräys alkaa tammikuussa, minkä jälkeen tulee toinen ilmoittautumisaika myöhemmin ilmoitettavana aikana, selventää Hattunen.

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään, miten kiinteistö haluaa järjestää jäteastiansa. Tästä kannattaa käydä keskustelua taloyhtiössä, sillä ratkaisut ovat tapauskohtaisia ja riippuvat muun muassa tiloista ja asukkaiden lajittelutottumuksista. Ilmoittautumisen jälkeen on vuodenvaihteeseen asti aikaa huolehtia käytännön järjestelyistä

Lisätietoja asiasta löytyy Mustankorkean verkkosivuilta.