Valitse sivu

 Mustankorkea Oy:n ja samalla Jyväskylän ensimmäinen biokaasun tankkausasema avattiin torstaina 17.8.2017 henkilöautoilijoiden käyttöön. Paikallista polttoainetta kävi avajaispäivän aikana tankkaamassa yli 60 autoilijaa.

Mustankorkean biokaasun tankkausasema vihittiin kaikkien henkilö- sekä paketti- ja kuorma-autoilijoiden käyttöön juhlavin menoin torstaina. Avajaisten kunniaksi Mustankorkea tarjosi ilmaisen tankkauksen kaikille henkilöautoille. Paikalla kävikin jopa parisataa ihmistä ja paikallista biokaasua tankkasi yli 60 autoa.

Kaasuautoilijat ovat jo pitkään odottaneet uusia tankkausasemia Jyväskylän seudulle. Tänä syksynä polttoainetarjonta paraneekin huomattavasti, kun myös valtakunnallinen Gasum avaa oman pisteensä. Syyskuussa Keski-Suomessa on siis jo neljä tankkausasemaa.

”Uskon, että kysyntä ja tarjonta kulkevat käsi kädessä. Moni kaasuauton hankintaa pohtinut tekee nyt ostopäätöksen, kun polttoainetta on saatavilla entistä useammassa paikassa”, pohtii Mustankorkean toimitusjohtaja Esko Martikainen.

Tankkausverkosto tiivistyy lähitulevaisuudessa entisestään. Mustankorkea käy parhaillaan neuvotteluja toisen tankkausaseman paikasta.

”Sopimuksen viilaus on loppusuoralla ja tiedotamme asiasta pian. Tulevan tankkauspisteen sijainti on meille ja autoilijoille erinomainen”, Martikainen kertoo.

Mustankorkean ensimmäinen biokaasun tankkausasema sijaitsee jätekeskuksen vieressä Ronsuntaipaleentiellä. Tankkausasema on ns. kylmäasema, eli polttoainetta saa joka päivä vuorokauden ympäri. Tankkauksen voi maksaa kaikilla tavallisilla pankki- ja luottokorteilla.

Mustankorkean tänä kesänä valmistunut biokaasulaitos varmistaa, että lähiseudun biojätteet, lannat ja jätevedenpuhdistamon lietteet pystytään jatkossakin käsittelemään ja kierrättämään paikallisesti. Biokaasu jalostetaan biometaaniksi, joka soveltuu polttoaineeksi kaikkiin kaasuautoihin.

Lisää biokaasusta ja tankkauksesta: https://mustankorkea.fi/tuotteet/biokaasu/