Valitse sivu

Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho jää eläkkeelle 1.2.2024 alkaen. Kunnanjohtajan seuraajan hakuprosessi käynnistetään hyvissä ajoin maaliskuussa 2023. 

6.3.2023 kokoontuva kunnanhallitus esittää viran kelpoisuusehdot kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi 13.3.2023 kokoukseen. Kun kelpoisuusehdoista on olemassa kunnanvaltuuston päätös, viranhaku avataan kunnanhallituksen päätöksellä.  Kunnanjohtaja Ari Ranta-aho jää suunnitellusti pitämään vuosilomiaan vuoden 2023 aikana. 

Uuden kunnanjohtajan on tarkoitus ensin toimia Ranta-ahon sijaisena ja hänen eläköidyttyään jatkaa vakinaisessa virassa. Väliaikana ennen uuden kunnanjohtajan saapumista kunnanjohtajan sijaisena toimii hallintojohtaja. 

Määrätietoista työtä kasvun eteen 

Ari Ranta-aho on toiminut Muuramen kunnanjohtajana vuodesta 2005 lähtien. Hänen edeltäjänsä Pauli Autio toimi virassa vuodet 1972-2005. Ranta-ahon seuraaja on vasta kolmas henkilö Muuramen kunnanjohtajan virassa. 

– Muuramen kunta on monin tavoin kiitollinen Ari Ranta-aholle pitkästä ja ansiokkaasta työstä, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Ilvesmäki. 

Kunnan asukasmäärä on kasvanut lähes 2000 hengellä Ranta-ahon kaudella. Uusia yrityksiä on saatu runsaasti houkuteltua Muurameen vahvistamaan kunnan elinvoimaa ja verotulopohjaa. 

– Kasvu on ollut määrätietoisen ja vaativan työn tulosta, jossa kunnanjohtajan työpanos on ollut keskeinen. Ari Ranta-aho jättää seuraajalleen kunnan, joka on vahvasti uudistumiskykyinen sekä katsoo tulevaisuuteen. Lisäksi kunnan talous on kunnossa, Ilvesmäki jatkaa. 

Kuntahistorian suurin murros 

Uusi kunnanjohtaja valitaan tilanteessa, jota kunnanhallituksen puheenjohtaja kuvailee kuntahistorian suurimmaksi murrokseksi. Sote-palveluiden järjestämisvastuu on siirtynyt kunnilta hyvinvointialueille ja kuntien taloudellinen tulevaisuus on epäselvä. 

– Muuramessa on totuttu itse hoitamaan tulevaisuuden haasteet aktiivisella panostamisella elinvoimaan, ulkopuolista pelastajaa ei ole koskaan huudettu apuun. Tämä viisaus pätee myös tuleviin vuosiin. Uusi kunnanjohtaja pääsee kehittämään Muuramea uudessa tilanteessa ja uusissa haasteissa sekä mahdollisuuksissa. Tuekseen hän saa ammattitaitoisen henkilökunnan sekä sitoutuneet luottamuselinten jäsenet, Ilvesmäki vakuuttaa.