Valitse sivu

Muurame menestyi jälleen hyvin Suomen Yrittäjien kuntabarometrissa, jossa pantiin järjestykseen kaikki Suomen kunnat. Muurame sijoittui keskikokoisten (10 000 –50 000 asukasta) kuntien joukossa viidenneksi. Sijoitus parani yhdellä edelliseen kuntabarometriin verrattuna. 

Kuntabarometri-kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. 

Muuramen yritysasiantuntija Janne Teppo on tyytyväinen parantuneisiin tuloksiin. Keski-Suomen kuntien joukossa Muuramen tulos oli toiseksi paras. Edelle kiilasi pienten kuntien sarjassa hienosti sijoittunut Konnevesi. 

-Kuntabarometri on meille tärkeä väline, joka antaa tietoa palveluiden nykytilasta ja kertoo, missä asioissa meidän tulee yrittäjien näkökulmasta vielä petrata. Lämmin kiitos kaikille vastanneille, Teppo toteaa. 

Keski-Suomi menestyi tällä kertaa huomattavasti paremmin kuin edellisessä kuntabarometrissa. Maakunta sijoittui kolmanneksi samoilla pisteillä Varsinais-Suomen kanssa. Toisella sijalla on Satakunta ja ensimmäisenä Etelä-Pohjanmaa. Edellisessä mittauksessa Keski-Suomi sijoittui vasta yhdeksänneksi ja vuoden 2020 mittauksessa neljänneksitoista. Yrityspalveluissa Keski-Suomen kunnat ovat mittauksen perusteella maan parhaita. 

Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski kertoo Keski-Suomen Yrittäjien tiedotteessa, että elinvoimaisen toimintaympäristön eteen on tehty kovasti töitä keskisuomalaisissa kunnissa. 

– Työtä erinomaisuuden eteen jatketaan yhdessä näiden tulosten perusteella. Petrattavaa on eniten kuntien puoleensavetävyydessä, hankinnoissa ja ulkomaisen työvoiman saatavuudessa. Kun yritykset pärjäävät, kunnissa on palveluita, työpaikkoja ja verotuloja, hyvän ja innostavan arjen elementit, kommentoi Jyräkoski. 

Kysely tehtiin 1.2.–8.4.2024, ja siihen vastasi 9 627 yrittäjää eri puolilta Suomea. Keski-Suomesta vastauksia saatiin 783, sata enemmän kuin edellisellä mittauskerralla. 

Lue Keski-Suomen Yrittäjien tiedote aiheesta: Kuntabarometri 2024