Valitse sivu

Muuramen Mopotalli rakentuu Autopalvelu Markkon tiloihin. Kymmenkunta poikaa on jo mukana ja lisää mahtuu joukkoon – myös tyttöjä.

”Tosi hyvä idea, kun kaikilla ei ole omaa tallia, jossa rassata mopoa. Täältä saa varmasti apua, jos itse ei jotain osaa”, pojat kommentoivat. Osa mietti, että miksei tässä jo ole tuleva ammattikin mielessä ja kesätyön haussakin on hyötyä, kun voi osoittaa olevansa aktiivinen.

Mopotallin ideoivat yrittäjät Pietari Markko Autopalvelu Markkosta ja Juha Mutanen Keski-Suomen Yrityskiinteistöistä. Yrittäjät ovat talkoilla mukana, Pietari tarjoaa tilat. Innola on auttanut käytännön järjestelyissä, ja nuoret pitävät viikoittain suunnittelutapaamisia yhdessä Innolan valmentajien kanssa.

”Nyt ei mopopoikia häädetä pois, vaan tänne heidät halutaan. Mopotallilla on aina aikuinen paikalla, ja nuorten vanhemmat ovat myös tervetulleita mukaan. Toivomme, että tässä samalla näistä nuorista kasvaa fiksuja esimerkkejä liikkumaan liikenteessä”, Juha ja Pietu sanovat.

Mopotallin rakentaminen alkoi seinien pystyttämisellä ja viime viikolla viimeisteltiin työpöytää hitsaamalla ja maalaamalla. Mopopojat ovat näissäkin hommassa mukana. Mopojen lisäksi Mopotallissa voi rassata mönkkäreitä, kevareita, mopoautoja ja fillareita. -TR

Muuramen Mopotallin avajaiset keskiviikkona 6.6.2018 klo 18 Autopalvelu Markkon takapihalla (Punasillantie 6).