Valitse sivu

Muuramelaisten äänestysinto oli maakunnan korkein presidentinvaalin toisella kierroksella. Valtakunnallisesti muuramelaiset olivat 25. innokkaimpia äänestäjiä. Muuramen toisen kierroksen äänestysprosentti oli 75,2. Ensimmäisellä kierroksella muuramelaiset olivat tosin äänestäneet vielä vilkkaammin (80,4 %). 

Tasavallan presidentiksi valittu Alexander Stubb oli toisella kierroksella myös muuramelaisten suosikki. Hän sai muuramelaisilta 3045 ääntä, eli 51,9 prosenttia annetuista äänistä. Pekka Haavisto sai 2824 ääntä (48,1 %). Stubb sai eniten ääniä sekä ennakkoäänestyksessä että vaalipäivän äänestyksessä. Haavisto kavensi etumatkaa vaalipäivänä.  

Muuramessa annettiin toisella kierroksella 36 mitätöntä ääntä, jotka hylättiin esimerkiksi asiattomien tai epäselvien merkintöjen vuoksi. 

Presidentinvaalien ehdokkaat Oikeusministeriön tulospalvelussa
Muuramen kunnan vaalikuulutus

Haavisto ykkönen Kinkomaalla 

Vaalien ensimmäisellä kierroksella ehdokkaita oli yhdeksän ja tuolloin Haavisto oli Muuramessa Stubbia suositumpi. Toisella kierroksella Stubb onnistui siis saamaan taakseen enemmistön niistä äänestäjistä, jotka äänestivät ensimmäisellä kierroksella jotain muuta ehdokasta. 

Toisen kierroksen alentuneesta äänestysprosentista voi tosin päätellä, että moni sellainen äänestäjä, jonka ensimmäisen kierroksen ehdokas ei päässyt jatkoon, jätti toisella kierroksella kokonaan äänestämättä. 

Muuramen pohjoisella äänestysalueella äänestysprosentti oli 76,6. Stubb sai 53,7 prosenttia äänistä ja Haavisto 46,3. 16 ääntä mitätöitiin. 

Muuramen eteläisellä äänestysalueella äänestysprosentti oli 73,0. Stubb sai 51,4 prosenttia äänistä ja Haavisto 48,6. 16 ääntä mitätöitiin 

Kinkomaan äänestysalueella äänestysprosentti oli 76,3. Stubb sai 48,2 prosenttia äänistä ja Haavisto 51,8. 4 ääntä mitätöitiin.