Valitse sivu

Muuramen kouluissa vierailee loppuvuoden aikana puolentusinaa kirjailijaa kertomassa työstään ja innostamassa lukemaan. Vierailujen sarjan aloittaa tamperelainen Anneli Kanto, joka on tullut tunnetuksi mm. sisällissodan kuvauksistaan Veriruusut ja Lahtarit. Anneli Kanto vierailee 21.11. Muuramessa Nisulanmäen koulussa ja lukiossa aiheenaan lapset ja nuoret sisällissodassa. Anneli Kantoa kuullaan vielä illalla Muuramen kirjastossa, jossa on klo 18 kaikille avoin tilaisuus.

Iisalmelainen kirjailija, puolihulvaton vesseli ja yhteiskunnallinen keskustelija Jyri Paretskoi vierailee Nisulanmäen koulussa 27.11. Mm. Shell´s Angles -sarjastaan tunnettu Paretskoi tietää kuinka saada jopa vähän lukevat pojat lukemaan.

Anna ja Elvis -kirjasarjaa kirjoittava kangasniemeläinen Maria Kuutti kiertää 28.11. ja 30.11. kaikki Muuramen 2. luokat. Maria Kuutin kanssa oppilaat pääsevät pohtimaan mm. sitä miksi lukeminen on tärkeää.

Huippusuosittua Me Rosvolat -sarjaa kirjoittava vantaalainen Siri Koulu on 4. luokkalaisten vieraana 11.-12. joulukuuta.  Etsiväkerho Hurrikaani -sarjaa kirjoittava tamperelainen Jari Mäkipää puolestaan kiertää kaikki 6. luokat 28.-29.11.

Kirjailijavierailut kuuluvat Muuramen kunnan kulttuuriopetussuunnitelma Kulttuurikelloon. Vierailuilla osallistutaan myös valtakunnallisen lukuliikkeen (lukuliike.fi) haasteeseen, jonka tavoitteena on kehittää lukemista ja lukemisharrastusta. ”Lukutaito on mielen supervoima”.