Valitse sivu

Muuramen koulunmäelle valmistuvan Monitoimitalon harjannostajaisia vietettiin tiistaina 6.2. Työ on edennyt aikataulun mukaisesti ja kokonaisuuden on määrä valmistua lokakuussa 2024. Osa tiloista on jo luovutettu lukion käyttöön. 

Kunnanjohtaja Jarkko Määttänen puhui urakoitsijoista ja kunnan edustajista koostuneille vieraille työkierroksen jälkeen. Määttänen korosti 15,2 miljoonan euron suuruisen hankkeen merkitystä paitsi koululaisille, myös muille muuramelaisille. 

Lähes 9200 kerrosneliömetrin ja 4400 uuden kerrosneliömetrin laajuinen hankekokonaisuus kytkee kulttuurikeskuksen, yläkoulun, lukion ja alakoulun toisiinsa pitkän yhdyskäytävän avulla. Samalla uimahalli ja kuntosali laajenevat ja kokonaisuuteen rakentuu uusi, mittava liikuntahalli. 

-Kunta ei tietenkään tee tällaisia hankkeita, jotta saadaan rahaa kulumaan, vaan monitoimitalo valmistuu todelliseen tarpeeseen. Se tulee lasten ja nuorten, mutta myös aikuisten muuramelaisten käyttöön, Määttänen totesi viitaten esimerkiksi uimahallin laajennukseen ja liikuntahallin tarjoamiin mahdollisuuksiin. 

-Meillä on kuntana tavoitteita asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi taloudellisesti ja ympäristöarvoja kunnioittaen. Kunnan tulevaisuuden kehittämisen kannalta olemme nyt ison kokonaisuuden äärellä, Määttänen lausui. 

Monitoimitalo sisältää mielenkiintoisia uutuuksia. Liikuntahalliin tulee katsomo ja sarjatason vaatimukset täyttävä kenttä esimerkiksi futsalille ja salibandylle. Lisäksi liikuntahallissa on mahdollista järjestää kulttuuritapahtumia ja juhlia. Halliin tulee näyttämö, joka voidaan tarvittaessa sähköisesti nostaa seinälle. Näin se ei vie lattiatilaa urheilutapahtumilta. 

Uimahallin puolelle tulee uusi terapia-allas ja kylmäallas. Kuntosali muuttaa alakerrokseen helpommin saavutettavaksi ja sen yhteyteen tulee omat pesutilat. Myös uimahallin kahvio uudistuu ja sen yhteyteen tulee kabinettitilat. 

Lue lisää!

Monitoimitalo-hankekokonaisuus – Muurame