Valitse sivu

Aluehallintovirasto on myöntänyt Harrastamisen Suomen mallin toiminnalle Muurameen 75 000 euron avustuksen. Kunnan omavastuuosuus on 25 000 euroa, joten muuramelaisille lapsille ja nuorille tarjotaan ensi lukuvuonna 100 000 euron edestä maksutonta harrastamista. 

Muuramen opetuksen tuen päällikkö Sanna Rauhala kertoo, että kesän aikana panostetaan tulevasta harrastustarjonnasta viestimiseen, jotta tieto saavuttaa kohderyhmänsä aiempaa paremmin. 

Tehdään muun muassa koulukohtaiset harrastuslukujärjestykset ja viestitään niistä somekanavissa. Ajatuksena on, että harrastuksiin on mahdollista mennä heti koulupäivän jälkeen. Koulukyydit haastavat toiminnan tuomista kaikkien saavutettavaksi, mutta pyrkimys on mahdollisimman suureen tasa-arvoisuuteen asuinpaikasta ja sosioekonomisesta taustasta riippumatta.

Muuramen opetuksen tuen päällikkö Sanna Rauhala

Päättyvällä lukukaudella Muuramessa on noin 1500 perusopetusikäistä oppilasta. Harrastamisen Suomen mallin mukaista toimintaa järjestetään kaikissa kouluissa ja osa toiminnasta toteutetaan verkossa digitaalisesti. Palveluntuottajina toimii urheiluseuroja, järjestöjä ja yksityisiä palveluntuottajia. 

Oppilailla on tällä hetkellä mahdollisuus osallistua 42:ään harrastuskerhoon. Opetuksen tuen päällikkö Sanna Rauhala arvioi, että toimintaan osallistuu Muuramessa useita satoja lapsia ja nuoria.

Pyrimme tavoittamaan varsinkin yläkouluikäisiä nuoria yhä paremmin.

Muuramen opetuksen tuen päällikkö Sanna Rauhala