Valitse sivu

Veikkaus on palkinnut Shell Muuramen Vuoden vastuullisimpana myyntipaikkana. Palkinnon perusteena on aktiivinen alaikäisten rahapelaamisen ehkäiseminen.

”Menimme Veikkauksen edustajan kanssa Nisulanmäen koululle puhumaan nuorille pelaamisesta. Samalla otettiin esille yleinen käyttäytyminen julkisilla paikoilla ja henkilökunnan työrauha. Saimme oikein hyvän vastaanoton”, kertoo yksikön päällikkö Ritva-Liisa Hiekkavirta.

Ritva-Liisa oli samalla muidenkin yrittäjien asialla, sillä hän oli keskustellut aiheesta S-marketin, K-supermarketin, Halpa-Hallin, Lidlin ja Sport Bar Silverin yrittäjien kanssa.

Nisulanmäen koulun rehtori Minna Kalakari kertoo, että koulussa oltiin ilahtuneita, kun yrittäjät ottavat yhteyttä rakentavassa hengessä. Yhteistyö ja ratkaisujen hakeminen nuorten syyttelyn sijasta on erinomainen toimintatapa.

”Pitkä yhteistyö paikallisten yrittäjien kanssa helpottaa yhdessä toimimista. Kyllä nuoret osaavat asettua toisen ihmisen asemaan, ja he arvostavat asiallista tietoa ja palautetta”, Minna toteaa.

Ikävalvonta on Veikkauksen vastuullisuutta

”Shell Muuramessa tartuttiin vastuullisesti toimeen ja viestittiin alueen nuorille sekä heidän vanhemmilleen rahapelaamisen ikärajoista. Paikallinen yhteistyö alueen muiden pelimyyjien ja lähikoulun kanssa on esimerkillistä vastuullisen rahapelaamisen edistämistä”, kertoo Veikkauksen aluemyyntipäällikkö Anitta Vimpari.

Rahapelien 18 vuoden ikärajalla suojellaan lapsia ja nuoria rahapelaamisen riskeiltä. Ikäraja koskee kaikkia Veikkauksen pelejä.

”Ikärajavalvonta on osa Veikkauksen vastuullisuutta. Koulutamme aktiivisesti pelimyyjiä ikärajan valvomiseen ja ohjeistamme pelimyyjiä kysymään paperit kaikilta alle 23 vuotta näyttäviltä peliasiakkailta. Myyntipaikoissamme on myös kaukosäätimiä joilla peliautomaatit voidaan sulkea, jos alaikäiset yrittävät pelata automaateilla.”  

Veikkaus on huomioinut ansioituneita myyntipaikkoja ja pelimyyjiä vuosien ajan.