Valitse sivu

Koulunmäellä on kaksi uutta kasvoa, Janne Heikkilä ja Pasi Lamberg. He liittyivät tänä syksynä Muuramen koulunmäen kiinteistönhoitajien tiimiin Mika Hirvilammin työkavereiksi.

Lambergin päävastuualueena ovat Rajalan päiväkotikeskus ja Saunakylä. Heikkilä vastaa Mäkelänmäen Puukoulusta. 

Miehet ottivat uudenlaisen haasteen hyvillä mielin vastaan. Lamberg on aiemmin tehnyt paljon asunto-osakeyhtiöiden kiinteistönhoitoa, mutta päiväkotimaailmakin on tullut tutuksi. Heikkilällä on jo 11 vuoden kokemus päiväkodeista ja kouluista. Mäkelänmäen uusi Puukoulu on silti teknisyydessään haaste. 

Ennaltaehkäisevää työtä tehdään kovasti, jotta kaikki koneet toimivat. Puukoulussa melkein kaikki toimii sähköisesti. 

Janne Heikkilä

Lopulta työssä on kyse ihmisten kohtaamisesta ja asiakaspalvelusta. Kiinteistönhoitajatkin kokevat vastuuta nuorista koululaisista. 

Se on viimeisen päälle asiakaspalvelutyötä. Pitää muistaa, että ihmiset ovat erilaisia. Jokainen pitää ottaa sillä tavalla huomioon, että ei voi ihan samoja tarinoita kaikille kertoa. Sitä lukutaitoa pitää olla. 

Pasi Lamberg

Lambergilla, Heikkilällä ja Hirvilammilla on kullakin omat vastuualueensa koulunmäellä ja Rajalassa, mutta he tekevät paljon yhteistyötä. Kerrosneliöitä ja omaksuttavaa tekniikkaa on valtava määrä. Päivän töiden päälle tulee monesti Muuramesalin iltatöitä. Salin käyttäjät tarvitsevat ovien avaamisen lisäksi paljon tekniikkaa, eikä se ilmesty paikalle itsestään. 

Sinne tilataan tykkiä ja mikkiä ynnä muuta, ja kaikki me laitetaan. Lopuksi kerätään laitteet pois. Jokaiseen tapahtumaan tarvitaan erilaisia välineitä. Lisäksi teemme uimahallilla päivittäistä vedenlaatuvalvontaa, kun se saadaan vuoden kuluttua taas käyttöön.

Mika Hirvilammi