Valitse sivu

7000 euron apurahan turvin urheiluseura jatkaa erityislasten liikunnan tukemista ja vahvistaa vähävaraisten perheiden rahastoaan. 

Läpimurtosäätiö on myöntänyt Muuramen Yritykselle 7000 euron suuruisen apurahan lasten ja nuorten liikunnan kehittämiseen. Monilajisen urheiluseuran toiminnanjohtaja Aleksi Dahlman kertoo, että tukea haettiin kahteen kohteeseen: erityistä tukea tarvitsevien lasten liikuntatoimintaan ja vähävaraisten perheiden tukirahaston laajentamiseen. Apurahan ansiosta molempia voidaan kehittää. 

Seurassa aloitettiin viime kesänä erityistä tukea tarvitsevien lasten soveltavan liikunnan yleisurheilukerho, josta on saatu hyvää palautetta. Kerho täyttyi nopeasti. 

Se oli sekä lasten että ohjaajien mielestä toimiva. Soveltavaa toimintaa jatketaan apurahan ansiosta vielä laajempana, jotta tavoitamme useampia perheitä. Soveltavaa liikuntaa on tarkoitus mahdollistaa ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan. Tukirahaston kautta maksamme vähävaraisen perheen lapsen tai lasten kaikki harrastuskustannukset seurassa. Meille voi laittaa vapaamuotoisen hakemuksen.

Muuramen Yrityksen toiminnanjohtaja Aleksi Dahlman

Toiminnanjohtaja rohkaisee palautteen ja toiveiden antamiseen myös sellaisia perheitä, jotka eivät ole aiemmin olleet Muuramen Yrityksen toiminnassa mukana. Erityislapsiperheissä on voitu kokea kynnys korkeaksi, mutta nyt huomio on juuri heissä. 

Kuulemme mielellään toiveita ja ehdotuksia. Niiden pohjalta kehitämme toimintaamme. 

Muuramen Yrityksen toiminnanjohtaja Aleksi Dahlman

Uusi säätiö on aloittanut rytinällä 

Vuonna 2022 perustettu Läpimurtosäätiö myönsi 12.12. yhteensä 154 000 euron edestä apurahoja nuorille huippu-urheilijoille sekä toimijoille, jotka tarjoavat yhdenvertaisia mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Keväällä jaetun runsaan 100 000 euron myötä koko ensimmäisen vuoden apurahapotti nousee yli neljännesmiljoonaan.  

Jaetut apurahat jakautuivat puoliksi lasten ja nuorten liikunnan apurahan ja huippu-urheilun apurahan kesken. 

Lahjoittajiltamme on tullut selkeä viesti kohdistaa yhä enemmän tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisten liikuntamahdollisuuksien turvaamiseksi, ja tämä viesti on kuultu.

Läpimurtosäätiön toimitusjohtaja Hilkka Koskenranta

Säätiön tavoite on, että kaikilla lapsilla ja nuorilla olisi yhdenvertainen mahdollisuus harrastaa liikuntaa, ja toisaalta että suomalaisilla nuorilla lupauksilla olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet keskenään, sekä muiden maiden urheilijoihin nähden, tavoitella unelmaansa ja kansainvälistä läpimurtoa. 

Läpimurtosäätiö sai ensimmäisenä toimintavuotenaan 917 apurahahakemusta. Tukea haettiin yhteensä 8,3 miljoonan euron edestä. Säätiön tavoitteena on pystyä jakamaan miljoonan euron edestä vuosittaisia apurahoja vuoteen 2030 mennessä.