Valitse sivu

Muuramepäiviä vietetään tänä vuonna elokuun lopussa! 

Ohjelma (oikeus muutoksiin pidätetään)

Kirkkokonsertin ohjelmamaksua lukuun ottamatta tilaisuuksiin on vapaa pääsy! Lisätietoja ohjelmaan liittyen johanna.pitkala@muurame.fi / 050 595 3621

To 25.8. Muuramepäivien ulkoilmakonsertti kunnanviraston piha-alueella klo 18.30 – konsertin aloittaa Muuramen oma viihteellisen puhallinmusiikin kokoonpano Kinko Brass. Pääesiintyjä klo 19.30 Mathias Sandberg Trio: The Doctor (huom, mikäli säätila ennustaa jatkuvaa sadetta pidetään konsertti sisätiloissa Muuramesalissa). Konsertia ennen sekä väliajalla palvelee kahvio – suolaista ja makeaa (käteismaksu tai pankkikortti), kahvio aukeaa klo 18. 

Pe 26.8 – 1.9. Muuramen Taideseuran vuosinäyttely Nuorisoseurantalo, Mikkolantie 6 (huom, torstain avajaiset ennakkotiedoista poiketen vain kutsuvieraille ja jäsenille). Vuosinäyttely avoinna 25.8. – 1.9, myös kahvio avoinna. Näyttely avoinna arkisin klo 15-19 ja viikonloppuna klo 12-16. Ma 29.8. lauluyhtye Toccante esiintyy klo 18 vuosinäyttelyssä. 

Pe 26.8. – 30.9. Ulla Koivumäen käsi- ja kuvataiteen näyttely Franssilan taidegalleriassa, osoite Mikkolantie 2.

Pe 26.8. Stand-up Nuorisokeskuksella klo 19, esiintyjinä Jussi Simola ja Tommi Tuominen – huom, tapahtumassa on ikäraja = tapahtuma on 7 lk – 17 vuotiaille nuorille! 

La 27.8. – su 28.8. Elomarkkinat Muuramen torilla, 
järjestäjä Muurmanni

La markkinat avoinna klo 10 – 17
– markkinaisäntänä Mikko Kalliola, markkinoilla esiintyy Metka
Muurmannissa Bingo klo 18, illalla bilebändi Vibravox

Su markkinat avoinna klo 10 -15, perhe- ja kirpputoripäivä, nukketeatteria lapsiperheille non-stop esityksinä
Sunnuntaina klo 12 hyväntekeväisyyshuutokauppa, varat käytetään vanhusten hyväksi, hyväntekeväisyyskohde varmistuu myöhemmin

Markkinapaikkojen varaukset: muurmanni.markkinat@gmail.com / 040 589 2926 (kirpputorille ei tarvitse erikseen varata paikkaa, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä)

La 27.8. Murmuu-teatteri: Pikkunen yllätys klo 14 Muuramen Nuorisoseurantalon pihalla, kahvio avoinna. Näytelmän käsikirjoitus Johanna Joukontytär, ohjaus Minna Liukko. (sama näytelmä esitetään myös maanantaina Kinkomaan koululla klo 19)

”Jos Seppo on heilutellut mailaa ja Mirjalla on pulla uunissa niin onko Annella ja Jakella silloin aihetta onnitella vaiko huolestua? Ja kun Saarallakin on yllätys tulossa niin soppa on valmis. Siis pulla!”

La 27.8. Kirjaston asiakaspalvelu avoinna klo 11 – 14, askartelua. Marttojen sieni-info klo 12 – 13 kirjastolla. 

Su 28.8. Kirkkokonsertti ”Rakkaudesta kaikki” klo 18 – ohjelmamaksu 10 e ovella, Muuramen kirkko. 

Cynthia Makris, sopraano, Raimo Sirkiä, tenori, Elias Nyman, viulu ja Erkki Korhonen, piano esiintyvät kirkossa.

Cynthia Makris on yhdysvaltalainen Suomessa asuva laulajatar. Yhdessä aviomiehensä Raimo Sirkiän kanssa ovat laulaneet mm. Savonlinnan oopperajuhlilla. Cynthia Makriksen uran varrella ovat tulleet tutuiksi mm. La Scala, Covent Garden, Berlin Staatsoper sekä edellä mainittu Savonlinnan oopperajuhlat Suomessa. Sirkiä on laulanut Saksassa useassa eri oopperatalossa ja on toiminut Savonlinnan oopperajuhlien taiteellisena johtajana vuosina 2002-2007. Hän on jäänyt eläkkeelle Suomen kansallisoopperasta 2006. Sirkiä on esittänyt lähes kaikki tenoripääroolit Verdin, Puccinin, Straussin ja Wagnerin oopperoista.

Erkki Korhonen oli Suomen Kansallisoopperan johtajana vuosina 2001-2007. Pianistina hän on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina miltei kaikissa Euroopan maissa, Israelissa ja Yhdysvalloissa.

Elias Nyman on muuramelainen Sibelius-Akatemiasta valmistunut viulisti, joka on jatkanut opintojaan Zurichissä Sveitsissä huippuviulisti Ilja Gringoltsin luokalla suorittaen menestyksekkäästi maisterin tutkinnon lisäksi myös solistin erikoisopinnot. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa opettajanaan toimi Anatoli Melnikov. Nyman on saanut kiitosta virtuoosisena ja myös eri tyylilajeihin perehtyneenä muusikkona. Elias Nyman on toiminut Lapin kamariorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin konserttimestarina ja hän on esiintynyt lisäksi monien orkesterien solistina.

–  Ma 29.8. Mimi ja Kuku Kinkomaan kirjaston vieraana, klo 15 ja klo 18, Murmuu-teatteri Pikkuinen yllätys klo 19 – Innolan kahvio avoinna, Kinkomaan Kyläyhdistys mukana. Tapahtuma-alue Kinkomaan koulun piha, huonon sään sattuessa sisällä. 

– Ti 30.8. HUOM, luento on täynnä! Jari Sinkkosen luento Vanhemmuuden antoisa pesti Muuramen Kulttuurikeskus klo 18, ovet avoinna klo 17 lähtien. Järjestäjinä yhteistyössä Muuramen perhekeskus, sosiaalipalvelut, osallisuus- ja kulttuuripalvelut sekä Muuramen seurakunta. MLL:n kahvio avoinna ennen luentoa. Luennolle ilmoittaudutaan erikseen tästä linkistä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä – luennolle on vapaa pääsy. 

Ke 31.8. Hautausmaakävely Simo Lampelan johdolla klo 18. Kokoontuminen hautausmaalla, osoite Kappelitie 4. Kuka on Varma Teljo? Mihin on haudattu Muuratsalon erakko? Tule mukaan tutustumaan Muuramen historiaan mielenkiintoisella tavalla.