Valitse sivu

Toimittaja Harri Lindin kirjoittama urheiluteos Viesker – kaikkien aikojen suomenhevonen julkaistaan Helsingissä Vermon Kuninkuusraveissa 4. elokuuta.

Muuramelaisen Eero Luukkasen kasvattaman ja laukaalaisen Ahokkaan tallin valmentaman Vieskerin kilpaura hakee vertaistaan. Se on ainoa suomenhevosori, joka on voittanut ravikuninkuuden viidesti peräkkäin, lisäksi se on ainoa suomenhevosravuri, joka on ylittänyt voittosummassaan miljoonan euron rajan. Viesker myös alitti ensimmäisenä suomenhevosena maagisena pidetyn 1.20-ennätysajan. Noin 1500 jälkeläisellään Viesker on rotunsa kaikkien aikojen siitosori.

Kirja kertoo hevosen uran vaiheista ja sen ilmiömäisen menestyksen taustoista. ”Tämä kirja kuului tehdä. Se ei ole kunnianosoitus pelkästään kaikkien aikojen suomenhevoselle Vieskerille, vaan myös koko sen edustamalle rodulle”, Harri Lind toteaa.

Teoksessa on 227 sivua ja se sisältää harvinaisia valokuvia oriin uran varrelta. Kirjan on kustantanut Suomen Hevosurheilu-lehti Oy. Viesker – kaikkien aikojen suomenhevonen julkaistaan osana satavuotiaan Suomen ja 110-vuotiaan suomenhevosen juhlavuotta.

Viesker

Viisinkertainen ravikuningas
I: Vokker, emä: Vieska, emäisä: Jaska
Ennätys 19,9aly
Voittosumma 1 154 000 euroa (169 starttia, joista 136 voittoa)
Kasvattaja: Eero Luukkanen, Muurame