Valitse sivu

Muuramen tekopohjavesiprojekti kiinnostaa myös kunnan ulkopuolella. Harjavallan, Kokemäen ja Rauman vesihuoltojen edustajat sekä Kuninkaanmännyn Vesi Oy:n edustaja kävivät maanantaina 3.6.2024 tutustumassa Muuramenharjulla parin vuoden ajan käynnissä olleeseen tekopohjavesitutkimukseen.

Delegaatiota isännöivät Muuramen vesihuoltopäällikkö Eemeli Karjalainen ja vanhempi asiantuntija Jukka Tyrväinen Alvalta. Mukana oli myös Suomen Pohjavesitekniikka Oy:stä Risto Reijonen ja Petri Reijonen. Aiemmin päivällä seurue kävi tutustumassa Laukaan Vuonteen tekopohjavesilaitokseen.

Muuramenharjun alueella tutkitaan Muuratjärvestä pumpatun veden imeytymistä maakerrosten läpi. Tulosten perusteella voidaan määrittää mahdollisesti toteutettavan laitoksen pysyvän infrastruktuurin sijoittuminen alueelle. Tutkimustyötä tekee Suomen Pohjavesitekniikka Oy, jolla on mittava kokemus vastaavista tutkimuksista eri puolilla maata. 

Muuramenharjun tekopohjavesitutkimukset jatkuvat vuoden 2024 loppuun asti. Viime vuonna alkaneiden tutkimusten tarkoituksena on selvittää alueen soveltumista tekopohjaveden tuotantoon. Se on tärkeää kuntalaisten vedensaannin turvaamiseksi.