Valitse sivu

Omaolo.fi on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, joka tukee itsehoitoa ja ohjaa potilasta oikean avun piiriin. Palvelun avulla voi seurata hyvinvointia ja tehdä oire- ja palveluarvioita.  Tällä hetkellä Omaolo-fi:n käytetyin palvelu on koronavirustaudin oirearvio.

– Kun teet koronaoirearvion verkossa, sinun ei tarvitse soittaa terveysasemalle. Omaolo arvioi koronaoireesi yhtä turvallisesti ja luotettavasti kuin sairaanhoitaja. Palvelu perustuu tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti sovittuihin kriteereihin, kertoo projektipäällikkö Katrianna Autio Keski-Suomen sote-uudistuksesta.

Keski-Suomessa Omaolo-palvelu on jo käytössä Hankasalmen, Uuraisten ja Jyväskylän julkisilla terveysasemilla. Sitä ovat voineet käyttää muidenkin terveyskeskusten alueella olevat potilaat, mutta tiedot eivät ole välittyneet oman terveydenhuollon piiriin. Omaolon ja Koronavilkun koronavirustaudin oirearvio -palveluiden saatavuus tulee laajenemaan Keski-Suomessa Muuramen lisäksi Äänekosken, Wiitaunionin, Saarikan ja Keski-Suomen Seututerveyskeskuksen alueilla. Palvelun rakentaminen tehdään lokakuun aikana ja tavoitteena on, että koronavirustaudin oirearvio ja Koronavilkun kautta yhteydenotto terveydenhuoltoon on laajasti käytössä Keski-Suomessa jo marraskuussa. Uusilla palveluilla halutaan yhtenäistää koronapotilaan hoitoa Keski-Suomessa ja tarjota asukkaille sähköinen asiointikanava puhelinpalvelun rinnalle.