Valitse sivu

Sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu Omaolon käyttöönotto Muuramessa on edennyt aikataulussaan ja se se otetaan käyttöön asteittain ensi maanantaista 2.11.2020 alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa käyttöön saadaan koronaoirearvio ja Koronavilkku-yhteydenottopyyntö.

Omaolo.fi on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, joka tukee itsehoitoa ja ohjaa potilasta oikean avun piiriin. Palvelun avulla voi seurata hyvinvointia ja tehdä oire- ja palveluarvioita. Palvelu perustuu tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti sovittuihin kriteereihin, joten se arvioi oireet yhtä turvallisesti ja luotettavasti kuin sairaanhoitaja. Tällä hetkellä Omaolon käytetyin palvelu on koronavirustaudin oirearvio. Oirearvion voi lähettää myös Koronavilkku-sovelluksen kautta. 

Muuramelaiset ovat voineet aiemminkin tehdä oirearvioita verkossa Omaolon kautta, mutta tiedot eivät ole välittyneet oman terveydenhuollon piiriin.

– Jatkossa palvelu välittää oiretiedot suoraan terveyskeskukseen, eikä erillistä soittoa tarvita, kertoo Muuramen Omaolovastaava, sairaanhoitaja Suvi Kumpulainen.

– Palveluun listätään pikkuhiljaa koronaoirearvion lisäksi myös muita oirearvioita, mutta aluksi käytössä on Muuramen osalta vain koronaoirearvio ja Koronavilkku-yhteydenottopyyntö. 

(29.10.klo 8.35 Täsmennetty palvelun alkuvaiheen sisältöä.)