Valitse sivu

Ohjeita Suuruspään niityn retkeilijöille

Niitylle toivotaan runsaasti vierailijoita! Myös lapset toivotetaan tervetulleiksi katsomaan emolehmiä ja vasikoita. Mukaan kannattaa varata suojaavia vaatteita ja karkotetta hyttysten vuoksi. Lehmiä katsellaan etäältä, joten kiikari voi olla oiva apu. Saavuttaessa niitylle, autot voi jättää pikkuteiden reunaan.

Sähköistetyssä aitauksessa on emolehmiä ja vasikoita. Emot imettävät ja suojelevat vasikoitaan. Lehmille on ominaista, että ne ovat paikoillaan ja nukkuvat hyvin sikeästi, usein pitkin pituuttaan.

Aitaukseen meneminen on kielletty, sillä emolehmät voivat hyökätä kohti ihmistä. Myös kovat äänet voivat säikäyttää eläimiä.

Lemmikkieläimet on pidettävä kytkettyinä. Lehmät voivat tulla laumana aitojen läpi, jos koirat tai muut lemmikit pääsevät häiritsemään niitä.

Eläinten ruokkiminen voi aiheuttaa sen, että lehmät lähtevät ruokkijoiden perään ulos aitauksesta. Turvallisuussyistä lehmien ruokinta ja juottaminen onkin kielletty. Lehmät saavat ruokaa niityltä ja niille on juomapaikka rannassa.

Omistajat huolehtivat lehmistä päivittäisillä käynneillä sekä kameravalvonnalla. Myös Muuramen kunta huolehtii lehmistä.

Varoituksia:

Varo sähköistettyä aitaa!

TOIMINTAOHJEITA VAARATILANTEISSA

Jos eläin on aitauksen ulkopuolella tai vahingoittunut:

soita Moksin tilalle Korpilahdelle

puh: 040 555 9520 /Henri

puh: 040 8252 363 /Suvi

Jos aita on rikkoontunut tai alueella on häiriöitä, ota yhteyttä Muuramen kuntaan:

Jonna Heinänen puh: 040 650 1594 sähköposti: jonna.heinanen@muurame.fi

Minna Hiekkola  puh: 050 325 6975 sähköposti: minna.hiekkola@muurame.fi