Valitse sivu

Muuramen kirkossa kuullaan torstaina 22.11. klo 18 Nuevo Quinteto Otra Vezin Tango del Ángel  -konsertti. Yhtye esittää kirkkokonsertissaan argentiinalaisen säveltäjä Astor Piazzollan (1921-1992) mm. enkeli-teemaan sävellettyjä teoksia.

Suomalaisista huippumuusikoista koostuva Nuevo Quinteto Otra Vez -yhtye on toiminut vuodesta 2016 ja on maineikkaan Otra Vez -kvintetin manttelinperijä. Yhtye on jo ehtinyt äänittää kolme levyä ja konsertoida laajalti niin kotimaassa kuin Argentiinassakin. Yhtyeessä soittavat Antti Heerman, viulu, Henrik Sandås, bandoneon, Jere Haakana, sähkökitara, Matti Laukkanen, piano ja Petri Mäkiharju, kontrabasso.

Astor Piazzolla (1921-1992) kehitti perinteisen argentiinalaisen tangon pohjalta musiikkityylin, jota hän kutsui tango nuevoksi, uudeksi tangoksi. Tämä Buenos Airesin uusi musiikki oli taiturimainen sekoitus perinteisen tangon eksotiikkaa, romantiikkaa ja monia musiikkityylejä.

Vuonna 1962 näytelmäkirjoittaja ja -ohjaaja Alberto Rodriguez Muñoz (1915-2004) kirjoitti näytelmän nimeltä ”El tango del Ángel” ja pyysi Piazzollaa säveltämään siihen musiikkia. Näytelmän nimi viittaa Piazzollan jo viisi vuotta aikaisemmin säveltämään teokseen ”Tango del Àngel”, joka oli yksi Piazzollan ensimmäisiä tango nuevo -sävellyksiä. Piazzolla sävelsi nyt kappaleet Introduccion al Ángel (Alkusoitto Enkelille), Milonga del Ángel (Enkelin tanssi) ja La Muerte del Ángel (Enkelin kuolema) näytelmämusiikiksi. Kolme vuotta myöhemmin Piazzolla viimeisteli Enkeli-sarjan säveltämällä sen viimeisen osan, Resurreccion del Ángel (Enkelin ylösnousemus).

Konsertin järjestävät Muuramen seurakunta ja Muuramen kulttuuripalvelut. Ohjelma maksaa 10 e.