Valitse sivu

Hallitus päätti jatkaa koronavirusepidemian hillitsemiseksi päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka. Rajoitusten jatkaminen merkitsee muun muassa julkisten tilojen ja tauolla olevien palvelujen kiinni pysymisen sekä varhaiskasvatuksen ja opetuksen poikkeusjärjestelyjen jatkumisen toukokuun 13. päivään asti. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii. 

Näytteenottoa ja testaamista koronavirustapausten selvittämiseksi ja epidemian hillitsemiseksi lisätään Suomessa entisestään. Edelleen kuntalaisia kehotetaan välttämään liikkumista julkisilla paikoilla ja välttämään tarpeettomia lähikontakteja. 

Hallitus on antanut eduskunnalle myös ravintoloiden, kahviloiden ja anniskelupaikkojen sulkemista koskevan asetuksen. Sulkemisen tarkoituksena on suojata väestöä ja turvata yhteiskunnan toiminta. Aukiolon rajoittaminen on voimassa 31.5.2020 asti, mutta ruuan ulosmyynti ravintoloista on mahdollista rajoittamisen aikanakin.

Aiemmin linjatut toimenpiteet, joita nyt jatketaan toukokuulle asti löytyvät verkkosivujen ajankohtaisista