Valitse sivu

Mustankorkean jätekeskus ottaa jälleen toukokuussa kotitalouksien puutarhajätettä vastaan maksutta. Veloituksetta voi tuoda

  • oksia
  • risuja
  • haravointijätettä

Puutarhajätekampanja alkaa tiistaina 2.5.2017. Maksuton vastaanotto jatkuu koko toukokuun. Jätekeskuks palvelee maanantaista perjantaihin klo 7-19 ja touko-elokuussa myös lauantaisin klo 9-14.

Toukokuinen puutarhajätekampanja on aiempina vuosina saanut väkeä liikkeelle ja jätekeskuksella eletäänkin vuoden kiireisintä aikaa. Vilkkaimpina päivinä jätekeskuksella on asioinut lähes 1300 asiakasta.

”Kaikkein ruuhkaisin päivä on perinteisesti ollut helatorstain jälkeinen perjantai. Autoletkoja on tänäkin vuonna odotettavissa, jos vanhat merkit pitävät paikkansa”, kertoo viestintä- ja ympäristöpäällikkö Piia Aho.

Ilmaisia puutarhajätteitä tuotaessa jätekeskukselle ei tarvitse ajaa vaaka-aseman kautta. Portilla on erilliset opasteet, jotka ohjaavat oikeaan paikkaan huoltotietä pitkin. Jotta kaikki sujuisi mahdollisimman mutkattomasti, asiakkaan kannattaa jo kuormaa pakatessa lajitella jätteitä erikseen.

”Oksat ja risut sekä haravointijätteet kerätään omiin, suuriin kasoihinsa, koska ne käsitellään eri tavalla. Kasojen luona on opaskyltit, mitä mihinkin saa jättää”, Aho kertoo.

Moni asiakas haluaa hoitaa yhdellä käynnillä kaksi asiaa ja ostaa samalla kuormallisen multaa kotiin vietäväksi. Pihanlaittajan kannattaakin ehdottomasti hyödyntää mahdollisuus ja minimoida autoilut. Puutarhajätekuorman tyhjennyksen jälkeen pitää kuitenkin muistaa koukata vaaka-aseman kautta ennen Omapihalla vierailua. Tämä johtuu siitä, että tyhjä peräkärry täytyy saada punnittua.

”Eli ensin tyhjennys, sitten vaa’alle, siitä Omapihalle ja vaaka-aseman kautta kotimatkalle”, Aho kertaa.