Valitse sivu

Pyöräilyviikko muistuttaa liikkumisen ilosta

Parhaillaan vietetään valtakunnallista Pyöräilyviikkoa jo 30. kertaa. Tänä vuonna pääteemana on ”Pyöräilyn ilo!”. Pyöräilyviikon päätavoite on kannustaa ihmisiä pyöräilemään tuottamalla myönteistä näkyvyyttä ja innostavia tapahtumia sekä muuta toimintaa, joka nostaa pyöräilyn esille eri paikkakunnilla. Pääteeman mukaisesti viikon aikana korostuu tänä vuonna erityisesti pyöräilyn tuottama ilo ja henkinen hyvinvointi. Jotta pyöräily voi tuottaa iloa ja hyvinvointia mahdollisimman suurelle osalle väestöä, on myös pyöräliikenteen olosuhteiden oltava kunnossa.

Pyöräilyviikolla rohkaistaan kaikenikäisiä myös hyötyliikkumaan ja tutustumiseen omatoimisesti monipuoliseen ja useille sopivaan lajiin. Pyörällä matka taittuu mukavasti niin kouluun, töihin, kauppaan, kuin harrastuksiinkin. Viikolla halutaan tuoda esiin myös pyöräilyn uusia mahdollisuuksia. Teknologian kehittyessä esimerkiksi sähköpyörät voivat madaltaa kynnystä työmatkapyöräilyyn sekä ikääntyvien tai heikkokuntoisten liikkumiseen.

Pyöräile iloa itsellesi!

Liikkuva Muurame haastaa kuntalaiset pyöräilemään iloa itsellensä! Valitsitko koulu- tai työmatkalle pyörän, vaikka autokyytikin olisi ollut mahdollinen? Voititko itsesi, kun lähdit liikkeelle virkistävään vesisateeseen, etkä jäänyt sohvalle viltin alle? Tai löysitkö fillaroidessa upean maiseman, jota et olisi ehkä muutoin huomannut? Kerro pyöräilykokemuksesi, joka sai ilon kuplimaan itsessäsi, sanoin ja/tai kuvin, ja osallistu arvontaan! Kokemuksia voidaan jakaa kunnan sosiaalisen median tileillä.

Lähetä vastauksesi sähköpostilla:muuramelainen@muurame.fi