Valitse sivu

Riihivuoren hiihtokeskuksen vuokrasopimus vahvistettiin

Riihivuori Resort / Goomega Oy ja Muuramen kunta ovat solmineet pitkäaikaisen vuokrasopimuksen rinnealueista ja hiihtokeskustoiminnasta Riihivuoressa.

Samalla purettiin aikaisempi sopimus, jonka puitteissa Tiina Sironen toimi kaksi edellistä kautta Riihivuoren yrittäjänä. Sirosten perhe on harjoittanut yrittäjyyttä Riihivuoressa myös aikaisemmin, yhteensä jo 20 vuoden ajan.

– Perheellämme on pitkä historia Riihivuoressa. Olen iloinen, että pääsimme uudessa startissa rakentamaan alueelle sompahissin, joka palvelee lapsiperheitä ja vasta-alkajia, sekä tuo Riihivuoren laskettelukaudelle lisää pituutta. Nyt on mukava jäädä seuraamaan Riihivuoren tulevaa kehitystä, Tiina Sironen toteaa.

Ilouutinen sekä paikallisille että matkailijoille

Riihivuoren uutena yrittäjänä aloittava Janne Andersin lähtee innokkaasti kehittämään hiihtokeskuksen toimintaa.

– Arvostan kovasti Sirosten perheen ja aikaisempien toimijoiden Riihivuoren eteen tekemää työtä. Riihivuori on kunnalle merkittävä elinkeinoelämän virkistäjä ja liikuntapaikka, joka tuo alueelle muun muassa matkailijoita.

Samoilla linjoilla on myös kunnanjohtaja Ari Ranta-aho, joka iloitsee syntyneestä sopimuksesta.

– Muurame tunnetaan Riihivuoresta. Laskettelutoiminnan jatkuminen on helpottava uutinen erityisesti paikallisille ja lähialueen ihmisille. Haluan kiittää Sirosia viime vuosista ja toivottaa menestystä Janne Andersinille ja koko Riihivuorelle.

Ympärivuotinen harrastuskeskus

Riihivuoren hiihtokeskuksen itärinteet on tarkoitus avata jo alkavana talvena. Alueen kehittämistä jatketaan vauhdikkaasti heti kesällä 2022, jolloin pohjoisrinteet kunnostetaan takaisin laskettelukäyttöön ja rinteille rakennetaan uusi moderni hissi. Janne Andersinin mukaan pohjoisrinteiden käyttöönotto mahdollistaa Riihivuoren paluun aktiivilaskijoiden ja urheiluseurojen suosikkikohteeksi. Suunnitelmissa on myös Riihivuoren strategisen suunnitelman, MasterPlanin, mukainen alueen kokonaisvaltainen kehittäminen yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa, jotta alueelle saadaan ympärivuotisia liikunta- ja ulkoilupalveluita ja majoitusmahdollisuuksia.

Yritystoiminnan isoimpana riskinä Andersin näkee ilmastonmuutoksen, joka tuo tullessaan yhä leudompia talvia. Lumivarmuutta kuitenkin kehitetään jo tälle talvelle investoimalla tehokkaaseen pumppaamoon sekä moderneihin ja energiaa säästäviin lumitykkeihin.

Kausikortit myynnissä ilman ehtoja

Uusi rinnetoimija tarjoaa kausikortit kaudelle 2021–2022 hintaan 148 € pois lukien yrityskortit. Koska tieto Riihivuoren toiminnan jatkumisesta tuli valitettavan myöhään, ja moni on ehtinyt ostaa kausikortin jo toiseen hiihtokeskukseen, Riihivuori tarjoaa kausikortin jo Laajikseen tai Himokseen ostaneille hintaan 98 €.