Valitse sivu

3. koronarokotteita annetaan kaikille yli 18-vuotiaille

Päivitetty 27.12.2021: Poistettu vanhentunutta tietoa

Muuramessa on aloitettu rokoteaikojen antaminen 3. koronarokotukseen kaikille yli 18-vuotiaille, joiden toisesta rokotuskerrasta on kulunut aikaa vähintään neljä kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aikaisintaan 2 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Jos on varannut ajan influenssarokotukselle, 3. koronarokoteannos voidaan antaa samalla kertaa, eikä silloin tarvitse varata erikseen aikaa koronarokotukselle.

Koronarokotusaikoja voi varata sähköisesti Hyvis-palvelussa tai puhelimitse ajanvarauspalvelusta p. 014 659 309. Ajanvarausnumero palvelee maanantaista torstaihin, kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Palvelussa on käytössä automaattinen takaisinsoiton rekisteröityminen, eli pelkkä soitto ajanvarauspuhelimeen riittää. Mikäli puheluun ei vastata, palvelusta otetaan soittajaan myöhemmin yhteyttä ilman erillistä takaisinsoittopyyntöä. Jos aikoja ei ole heti saatavilla, takaisinsoitto tehdään vasta, kun uusia aikoja saadaan päivitettyä kalenteriin. Sähköisesti aikaa varatessasi huomaathan, että samalla kerralla varataan aika myös tehosterokotusta varten, eli varaat samalla kertaa kaksi rokotusaikaa.

Sähköinen ajanvaraus

THL suosittelee kolmatta koronarokotetta:

  • Kaikille 18 vuotta täyttäneille
  • Voimakkaasti immuunipuutteisille
  • Hoivakodissa tai laitoksissa asuville
  • Lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville
  • Lyhyellä annosvälillä kaksi rokoteannosta saaneille 


Ohjeita rokotukseen tulevalle

Rokotettavan tulee pukeutua helposti riisuttavaan yläosaan ja käytettävä kasvosuojaa. Rokotettava saapuu terveyskeskuksen pääovesta, josta on opastus oikeaan paikkaan. Terveyskeskuksen sisätiloihin voi tulla aikaisintaan 5 minuuttia ennen rokotusaikaa. Sairaana ei saa tulla rokotukseen.