Valitse sivu

Muuramen Sillanniittyyn on kaavoitettu uusi yritysalue, josta kaavaillaan yritystoiminnan uutta maakunnallista maamerkkiä. Tontit tulivat hakuun kesäkuussa 2023 ja kysyntä on ollut kiitettävää.  

Ysitien varteen on kaavoitettu kaksi korttelialuetta: liikerakennusten korttelialue (KM-1), jolle saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksiköitä, sekä teollisuusrakennusten korttelialue (TY-3). 

Suuren liiketontin (yli 60 000 m²) hakuaika päättyi syyskuun lopussa. Tontin pääkäyttötarkoituksen mukainen rakennusoikeus on 20 000 kerrosneliömetriä. Kuntaan saapui hakuajan puitteissa kolme tonttihakemusta. Hakemukset ovat nyt kunnan arvioinnissa. Alueen uusi toimija päätetään syksyn aikana. 

Pienempien teollisuustonttien (koko noin 3000-8000 m²) haku päättyi elokuun lopussa. Kuutta alueen seitsemästä tontista on haettu varattavaksi. Yhä vapaana olevaa yhtä teollisuustonttia on mahdollista hakea Muuramen kunnan karttapalvelussa. Muuramen elinvoiman ja kestävän kasvun lautakunta vahvistaa haettujen kuuden tontin varaukset kokouksessaan 10.10.2023. 

Sillanniittyn alue vahvistaa Muuramen keskustan pohjoisosan kaupallista vetovoimaa. Sijainti vilkkaasti liikennöidyn ysitien varrella mahdollistaa Muuramen oman väestön ostovoiman lisäksi myös ohikulkuliikenteen ostovoiman hyödyntämisen. Sillanniityn alue tarjoaa ihanteelliset liikenneyhteydet ja toimintaympäristön keskellä Suomea. Matkaa Jyväskylän keskustaan on vain 13 km ja Tampereelle noin 130 km. 

Muuramen kunta kiittää kiinnostuksesta Sillanniityn liiketonttia kohtaan.