Valitse sivu

Sote-matkojen keskitetty välitys- ja kuljetuspalvelu aloitetaan 1.6.2021 Keski-Suomessa – asiakkaat tilaavat kuljetuksen uudesta numerosta

Keski-Suomen maakunnallinen sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöliikenteen keskitetty välitys- ja kuljetuspalvelu aloittaa toimintansa. Palvelu tulee Muuramessa käyttöön 1.6.2021 alkaen. Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden keskitetty matkojen välitys- ja kuljetuspalvelu koskee kuntien viranhaltijapäätöksillä myöntämiä vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisia henkilöliikennekuljetuksia. Hankintaan sisältyy optiona myös muita kuljetustyyppejä, kuten esimerkiksi erityishuollon, lastensuojelun, ikääntyneiden ja kehitysvammaisten päivätoimintojen kuljetuksia.

Asiakkaat tilaavat kuljetuksen uudesta numerosta

Asiakkaille muutos näkyy kuljetusten tilausnumeron muutoksena. Kuljetuksia hoitavat kuntien alueilla liikennöivät taksit, jotka ovat osallistuneet kuntien järjestämään hankintamenettelyyn. Kuntien kuljetuspalveluasiakkaille on lähetetty uudet asiakasohjeet lähiviikkojen aikana. Lisäksi kuntien kuljetuspalveluiden asiakasohjeet on yhtenäistetty koko Keski-Suomen maakunnan yhteisiksi ohjeiksi.

Välityspalvelun tuottaa 1.6.2021 alkaen Keski-Suomen Matkojenyhdistelykeskus Oy, joka on Jyväskylän aluetaksi Oy:n tytäryhtiö. Kyseinen välityskeskus on tuottanut vastaavaa kuljetusten välityspalvelua muun muassa Jyväskylän kaupungille vuodesta 2015 lähtien.

Yhteinen K-S Sote-matkojen välitys- ja kuljetuspalvelu yhdenmukaistaa palvelua ja toimintatapaa koko maakunnan alueella. Se selkeyttää asiakkaiden asiointia, parantaa palvelun laatua ja saatavuutta. Yhteinen palvelu luo koko maakuntaan hankintalain mukaisesti järjestetyn toimintatavan kuljetusten välitykseen ja kuljetuksiin.

Lisätietoja:

Vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja Tiina-Emilia Seppänen
puh. 050 477 1907
tiina-emilia.seppanen@muurame.fi

Vammaispalvelun ohjaaja Marjut Tapiola-Harju
puh. 040 564 8900
marjut.tapiola-harju@muurame.fi