Valitse sivu

Niittyahon päiväkoti mukana StarT-yleisöäänestyksessä

Niittyahon päiväkodin SAUNA-projekti ja KOODITEHTÄVÄ-käytänne pääsivät hienosti esikarsinnasta jatkoon StarT-kilpailussa. StarT on LUMA-keskus Suomen uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamista tukeva toimintamalli.

Yliopistojen LUMA-keskus Suomi -verkoston tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria matematiikan, ympäristöopin, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun ja harrastamiseen, uusien tiede- ja teknologiakasvatuksen avausten kautta. Se myös tukee opettajia elinikäiseen oppimiseen varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin koko Suomessa, sekä vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä.

Yleisö äänestää tykkäämällä

Niittyahon päiväkodin SAUNA-projektissa varhaiskasvatuksen väki ideoi ja rakensi unelmien saunojen pienoismalleja. Lapset pohtivat projektivideolla, millaisia unelmien saunat voisivat olla, ja mikä saunomisessa on tärkeää.

Hyvä käytänne -sarjassa Niittyahossa on kehitelty lapsille pieni tehtävä ulkoilun alkuvaiheeseen. Käytänteessä ensimmäiseksi ulkoileva ryhmä keksii seuraaville pienen tehtävän, joka suoritetaan ennen vapaan ulkoleikin alkamista.  Lapset nimittävät tätä kooditehtäväksi, jonka suorittaminen ikään kuin avaa oven ulkoleikkeihin. Esimerkiksi: ”Kuljettakaa kahden kepin avulla pallo portille ja takaisin pareittain”.

Niittyahon päiväkodin töihin ja kaikkiin muihinkin projekteihin pääsee tutustumaan StarT-kilpailun verkkosivulla. Suosikkiaan voi äänestää alta löytyvien linkkien takaa 15.4.2021 asti videosta tykkäämällä. Eniten tykkäyksiä saaneet videot palkitaan Yleisön suosikki -kunniamaininnoilla StarTin virtuaaliviikolla, perjantaina 16.4. klo 14–15.

Äänestys: Kansalliset projektityöt

Äänestys: Kansalliset hyvät käytänteet

Lisätietoa StarT-mallista