Valitse sivu

Kunnan uimarantojen sinilevätilannetta seurataan säännöllisesti. Tällä hetkellä kaikki kunnan uimarannat ovat uimakelpoisia, aikaisemmin sinilevää on havaittu seurannassa Kinkomaalla Päijänteen rannalla. Lisäksi kuntalaiset ovat kirjanneet Järvi-meriwiki -palveluun levähavaintoja Muuratjärveltä. 

Säiden lämpeneminen lisää yleensä myös sinilevän esiintymistä vesistöissä. Uimareita kehoitetaankin seuraamaan tilannetta ja välttämään uimista vedessä, johon on kertynyt sinilevää. Uimarantojen ulkopuolella lemmikkejä uittavia ja juottavia kehoitetaan myös huolellisuuteen. Sinilevän erottaa muusta levästä siitä, että sitä ei voi nostaa kepillä vedestä, vaan se hajoaa. Jos levä jää keppiin, se on muuta levää kuin sinilevää.

ELY-keskukset toteuttavat valtakunnallisen leväseurannan yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja kuntien kanssa. Levähavainnot tallennetaan Järvi-meriwiki -verkkopalveluun. Myös kuntalaiset voivat tallentaa järjestelmään omia havaintojaan. Älypuhelimella havainnon voi ilmoittaa Havaintolähetti-verkkosovelluksen kautta.