Valitse sivu

UUSI VUOSI TUO UUSIA TUULIA MUURAMEN KIRJASTOSSA

Kinkomaalle omatoimikirjasto:

Koulurakennuksen laajennuksen yhteyteen Kinkomaalle on avattu vuodenvaihteessa pieni ja viihtyisä omatoimikirjasto. Alkuvuoden tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi kirjastoon pääsi aluksi vain hanketyöntekijän ollessa paikalla. 9.2. päästiin viimein avaamaan kirjasto suunnitellusti ja kirjastoon pääsee nyt kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla joka päivä klo 7-21. Ensimmäisten kuukausien ajan paikalla on hanketyöntekijä, joka opastaa kirjaston käyttöön. Asiakaspalveluajat voit tarkistaa kirjaston sivuilta www.muurame.fi/kirjasto

Kinkomaan kirjastossa voit:

– lainata ja palauttaa automaatilla
– noutaa ja lainata varauksia lainausautomaatilla
– lukea e-lehtiä
– käyttää kirjaston tietokoneita
– käyttää langatonta verkkoa (WLAN)

Huom! Maksujen maksaminen, korvausasioiden hoitaminen, kaukolainojen lainaus,  tulostus ja kopiointi ovat mahdollisia vain Muuramen pääkirjastossa palveluaikoina.

Tervetuloa tutustumaan uuteen Kinkomaan kirjastoon!

Kirjastoauton pysäkki Niittyahoon:

Kinkomaan koulun pihassa aiemmin ollut kirjastoauton pysäkki siirtyy Niittyahoon. Kirjastoauto Wivi pysähtyy Niittyahon koululla maanantaisin klo 9.35.-10.30.  Isolahden koululla on jatkossakin torstaisin klo 9.00-9.40 kirjastoauto Martin pysäkki.

Puuhaamo-työpaja pääkirjastolle:

Kirjastoon on hankittu AVI:n hakerahoituksella kaikkien asiakkaiden vapaaseen käyttöön tarkoitettuja uusia laitteita, joita pääsee kokeilemaan pienellä materiaalien omakustannushinnalla. Puuhaamo-varustus koostuu 3D-tulostimesta, pinssi-/magneettikoneesta, ompelukoneesta sekä CriCut-vinyylileikkurista ja siihen liittyvästä lämpöprässistä. Kirjastossa tullaan kevään aikana järjestämään useampi työpajapäivä, joissa näitä laitteita pääsee kokeilemaan henkilökunnan opastamana. Asiakkailla on mahdollisuus varata koneita omatoimiseen käyttöön.

Samaisella hankerahoituksella kirjastoon on hankittu myös PlayStation pelikonsoli sekä kahdet erityyppiset VR-lasit. Pleikkapelejä pääsee pelaamaan kirjaston aukioloaikoina kirjastokorttipantilla, sitten kun koronarajoitukset vähän hellittävät – kysy tarkemmin palvelutiskiltä.

Meidänkirjaston tapahtumat

MeidänKirjaston tapahtumia pyritään järjestämään heti kun koronatilanne sallii. Tulossa ainakin nukketeatteria Kinkomaalla, muutamia kirjailijavierailuja, pakopelejä, askartelupajoja, ja monenlaista muutakin mielenkiintoista vuoden mittaan – seuraa tiedotusta!