Valitse sivu

Kosteaa ja lämmintä ilmaa alkaa virrata maahamme sunnuntain kuluessa. Ilmatieteen laitoksen mukaan salamointia, raekuuroja ja rankkaa sadetta voi esiintyä sunnuntai-iltapäivästä alkaen maan etelä- ja keskiosassa. Artikkelin lopusta löydät kunnan yhteystietonumerot erilaisiin häiriötilanteisiin.

Maanantaina päivällä on laajalti tukalan helteistä, mutta ukkospilvien kehitys saattaa siirtyä tiistain puolelle. Mikäli alkuviikon aikana syntyy yksittäisiä ukkoskuuroja vaara-alueelle, niiden yhteydessä voi esiintyä rajuja puuskia sekä suurikokoisia rakeita.

Säätilanteen vaarallisin vaihe saattaa kuitenkin liittyä ukkospilviin, jotka saapuvat Baltiasta Suomeen myöhemmin maanantaina. Mikäli ukkospilvet ryhmittyvät kaareutuvaan nauhamaiseen muotoon ja alue etenee hyvin nopeasti kohti pohjoista, tuulivahinkoja saattaa syntyä runsaasti ja vahingot voivat olla luonteeltaan vakavia. Ilmakehän olosuhteet ovat harvinaisen otolliset vahinkoa aiheuttaville ukkospilville, mutta läsnä on edelleen erittäin merkittäviä epävarmuuksia, joista kannattaa lukea tarkemmin tiedotteen epävarmuudet-osiosta. 

Suurin riski ja samalla epävarmuus liittyy siis maanantain tilanteeseen. Keski-Suomen pelastuslaitos seuraa ennusteita tiiviisti viikonlopun ajan ja valmistautuu kohottamaan valmiuttaan maanantaina tilanteen mukaan.

Kunnan yhteystiedot häiriötilanteissa

  • Vesilaitos: 0400 737 988
  • Tiedotamme mahdollisista häiriöistä tekstiviestein, joten tallentakaa puhelinnumeronne asiakasportaaliin:
  • muurame.ums-asiakasportaali.fi 
  • Häiriötiedotteet menevät vain tallennettuihin puhelinnumeroihin.
  • Lisätietoa häiriötiedottamisesta kunnan verkkosivuilla: Häiriötiedotus – Muurame