Valitse sivu

Tuo vaaralliset jätteet kodin nurkista keräykseen

Mustankorkean kiertävä vaarallisten jätteiden keräys lähtee liikkeelle 1.9.2020. Keräykseen saa viedä jäteöljyjä (enintään 50 l/asiakas), öljyisiä jätteitä, ajoneuvojen akkuja (enintään 5 kpl/asiakas), moottoriajoneuvojen nesteitä, sekä maaleja, liuottimia, happoja ja emäksiä yms. kemikaaleja. Keräyksessä ei oteta vastaan sähkö- ja elektroniikkaromuja, paristoja tai lääkejätteitä. 

Pysähdyspaikkoja on Muuramen, Laukaan, Jyväskylän ja Toivakan alueilla kuukauden aikana yli kolmekymmentä. Muuramessa kiertue pysähtyy Isolahden koulun kentällä perjantaina 11.9. kello 17–18. Mustankorkealla seurataan jatkuvasti koronavirustilanteen kehittymistä ja valtakunnallisia ohjeistuksia. Keräyspaikalla on mahdollista asioida turvaetäisyydet huomioiden ja ilman lähikontakteja muihin ihmisiin. Jätteitä on vastaanottamassa yksi tai kaksi Mustankorkean työntekijää.

Kiertueen aikataulu (pdf)

Vaarallisia jätteitä voi viedä ympäri vuoden maksutta myös Mustankorkean ylläpitämiin pysyviin keräyskontteihin, joita on neljässä kunnassa yhteensä kaksitoista.