Valitse sivu

Muuramessa vietettiin perjantaina 25.8.2017 UkkoMetso-juhlaa. Juhlassa paljastettiin valoteos UkkoMetso, joka sai pesän Muuramekeskuksesta valtatie 9 varrelta. Valoteos on Muuramen kunnan lahja 100-vuotiaalle Suomelle.

UkkoMetso on 4 metriä korkea ja 3,5 metriä leveä ja painaa 600 kiloa. Runko on painekyllästettyä puuta, pinta 100 vuotta vanhaa kierrätyspeltiä ja valaistuksena hämäräkytkimellä toimivat GE LED -valot (noin 2100 led-pistettä). Teoksen ovat suunnitelleet taiteilijat Jari Antila, Kaapo Manninen ja Antti Kares, ja sen on toteuttanut Suomen Jouluvalo Oy. UkkoMetso seisoo 2 metriä korkealla jalustalla.

UkkoMetsosta tulee näyttävä maamerkki 9-tien varrelle, jossa Muuramekeskuksen ohittaa 16 800 autoa vuorokaudessa. Samalla UkkoMetso houkuttaa pysähtymään Muurameen ostoksille ja käyttämään kunnan palveluja.

Muuramen kunnan väkiluku ylitti 10 000 asukkaan rajapyykin kesä-heinäkuun vaihteessa. 10 000:s asukas valittiin arpomalla tuona aikana syntyneistä lapsista. Arvonnan tuloksena Muuramen 10 000:s asukas on Minja Mikaela Poikola, joka on syntynyt 1.7.2017. Minjan vanhemmat Tomi ja Rosanna Poikola asuvat Isolahdessa, ja Minja on perheen seitsemäs lapsi.

Kunnan huomionosoitus Minjalle annettiin UkkoMetso-juhlassa. Iloinen sattuma on se, että Minjan perhe on UkkoMetso-valoteoksen taustalla. UkkoMetson on toteuttanut Suomen Jouluvalo Oy, jonka perustaja ja osakas Tomi Poikola on.

Muuramen kunnan huomionosoitus Minjalle on kunnan viiri, Liikkuva Muurame -hengessä vauvalenkkarit sekä kukkia ja uusi UkkoMetso-muki. Huomionosoituksen antoivat valtuuston puheenjohtaja Arto Liikanen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Ilvesmäki ja kunnanjohtaja Ari Ranta-aho.

Tomi ja Rosanna Poikola. Rosannan sylissä Minja Poikola, Muuramen 10 000:s asukas.

Muuramen kunnan huomionosoitus Minjalle on kunnan viiri, Liikkuva Muurame -hengessä vauvalenkkarit sekä kukkia ja uusi UkkoMetso-muki. Huomionosoituksen antoivat valtuuston puheenjohtaja Arto Liikanen (oik.), kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Ilvesmäki (kesk. Minja sylissä) ja kunnanjohtaja Ari Ranta-aho (vas.).