Valitse sivu

Ensi viikolla vietetään kansallista mediataitoviikkoa, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Teemaviikon tiimoilta kirjasto- ja kulttuuripalveluiden vieraana on ma 10.2. filosofian tohtori ja yliopettaja Ari Haasio, joka luennoi päivällä yläkoulun oppilaille verkon vaaroista ja niiden välttämisestä. Illalla klo 18 Meidänkirjastossa Haasion aiheena on netin pimeä puoli: TOR-verkko, huumekauppa, seksuaalirikokset ja muu rikollinen toiminta verkossa.

Koulujen elokuvaviikko -hanke järjestää pe 14.2. yhdessä kulttuuri- ja nuorisopalveluiden kanssa 17:lle yläkoululaiselle  päivän mittaisen elokuvan mestarikurssin Nuorisokeskuksessa.  Mestarikurssilaiset pääsevät tekemään lyhytelokuvan pienryhmissä. Työskentely sisältää käsikirjoittamista, näyttelemistä, kuvaamista ja elokuvan leikkaamista. Kouluttajina toimivat oululaisen Valveen elokuvakoulun opettajat. Valmistuneiden elokuvien ensi-ilta on kurssin päätteeksi Muuramesalissa klo 17 alkaen.

Meidänkirjaston luento 10.2. klo 18 ja elokuvien ensi-ilta 14.2. klo 17 ovat pääsymaksuttomia ja niihin ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita.