Valitse sivu

Muuramen koronatilanne ennätyksellisen huono – uudet rajoitukset 16.1.2022 asti

Muuramessa on todettu viime päivinä ennätyksellisen paljon koronatartuntoja sekä alueellisella että valtakunnallisella tasolla mitattuna. Viime viikolla todettiin yli 30 koronatartuntaa ja tällä viikolla on todettu myös lähes 30 uutta tartuntaa. Tällä hetkellä tartuntaketjut on saatu kohtalaisen hyvin selville. Tauti tarttuu nyt helposti ryhmissä ja perheiden sisällä.

Muuramen kunnan poikkeusolojen johtoryhmä linjasi tänään uudet rajoitukset ja suositukset 16.1.2022 asti.

 

Kunnan toiminta 31.12.2021 alkaen

 • Kulttuuritapahtumat ja muut kunnan tilaisuudet on keskeytetty.
 • Kirjasto on avoinna palveluaikoina, mutta omatoimikirjastot on suljettu.
 • Nuorisotoimintaa jatketaan normaalisti.
 • Avoimen päiväkodin toimintaa jatketaan normaalisti.
 • Aikuisten ryhmäliikuntatoiminta keskeytetään. Kilpailu-, leiri-, ottelu- ja turnaustoiminta keskeytetään myös alaikäisten liikunnassa.
 • Uimahalli ja kuntosali ovat avoinna erityisin hygieniaohjeistuksin.
 • Koulujen ja päiväkotien toiminta järjestetään siten, että vältetään ryhmien sekoittumista.
 • Mahdollisista korona-altistumisista kouluissa ja päiväkodeissa tiedotetaan ryhmätasolla.
 • Yksityistilaisuuksien järjestämistä kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää. Mahdollinen kokoontuminen suositellaan rajoittamaan 20 henkilöön.
   

Vahva kasvomaskisuositus on voimassa edelleen

Kuntalaisia muistutetaan, että Muuramessa on edelleen voimassa vahva kasvomaskisuositus yli 12-vuotiaille. Kasvosuojaimia suositellaan käyttävän julkisessa liikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Tällaisia paikkoja ovat muun muassa kaupat, ostoskeskukset tai muut palvelutilat, kirjasto, uimahalli (pukuhuoneet ja yleiset tilat) sekä kirkot ja muut uskonnolliset tilat. Kasvomaskisuositus on edelleen voimassa myös kouluissa.

On tärkeä jatkaa aikaisemmin annettujen ohjeiden noudattamista huolehtimalla myös hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja turvavälien toteutumisesta. Kunnan työntekijöiden etätyösuositus jatkuu toistaiseksi.

Tuorein tieto Muuramen koronatilanteesta ja uusimmista rajoituksista päivitetään koronainfo-verkkosivulle. Ohjeita täsmennetään viranomaisohjeistuksen tai tartuntatilanteen muuttuessa.

Korona-info