Valitse sivu

Koronatartunnat lisääntymässä, rokotus kannattaa ottaa välittömästi

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Keski-Suomessa viime viikon aikana merkittävästi, ja Jyväskylä on siirtynyt jälleen epidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Tilanne heijastuu myös Muurameen. Viime viikolla Muuramessa todettiin seitsemän tartuntaa, ja tällä viikolla jo eilen, maanantaina 11.10.2021, otetuissa näytteissä todettiin seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tällä hetkellä rokottamattoman tai vain yhden rokotusannoksen saaneen riski sairastua Muuramessa on todennäköisesti korkeampi kuin missään vaiheessa aikaisemmin tämän pandemian aikana. On tärkeä jatkaa aikaisemmin annettujen ohjeiden noudattamista huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja turvavälien toteutumisesta. Myös kasvosuojaimia on hyvä käyttää valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti. Yli 12-vuotiaiden suositellaan käyttävän kasvomaskia julkisessa liikenteessä ja julkisissa sisätiloissa ja tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Ajantasaisin tieto kunnan koronatilanteesta päivitetään koronainfo-verkkosivulle.

Koronarokotuksen tehosteen saa 6 viikkoa 1. annoksen jälkeen

Koronarokotuksilla on päästy hyviin tuloksiin epidemian ehkäisemisessä. Muuramessa rokoteaikoja on tällä hetkellä hyvin tarjolla, ja tehosterokotusten aikoja voidaan antaa jo 6 viikon päähän ensimmäisen rokotteen saamisesta. Mikäli olet aikeissa ottaa rokotteen, mutta et ole vielä tehnyt sitä, aika kannattaa varata pikaisesti. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat varata aikoja myös kolmanteen rokotukseen. 

Ensi viikon torstaina 21.10 klo 14–17 on jälleen Pop up -rokotuspäivä, jolloin koronarokotukseen voi saapua ilman ajanvarausta. Terveysasemalla annetaan rokotuksia tuolloin niille yli 12-vuotiaille, jotka eivät ole saaneet yhtäkään annosta tai 1.annoksesta on kulunut 6 viikkoa.

Rokotusaikoja voi varata sähköisesti Hyvis-palvelussa tai puhelimitse ajanvarauspalvelusta p. 014 659 309. Ajanvarausnumero palvelee maanantaista torstaihin, kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Mikäli haluat aikaistaa tehosterokotukselle varattua aikaa, asian voi hoitaa puhelimitse.

Sähköiseen ajanvaraukseen

Koronainfo