Valitse sivu

Koronarajoituksia jatketaan 28.3.2021 asti, koulut jatkavat lähiopetuksessa

Hallituksen linjauksen mukaisesti Suomessa siirryttiin koronaepidemian torjunnan tasolle kaksi. Poikkeusolojen vuoksi Suomessa toteutetaan 8.–28.3. kolme viikkoa kestävä ”sulkutila”,  jolloin leviämis- ja kiihtymisalueilla yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa siirrytään etäopetukseen.

Muuramessa tartuntatilanne on tällä hetkellä rauhallinen, joten tarkennettujen ohjeistuksien myötä kunnassa ei ole tarve siirtyä etäopetukseen, vaan yläkoulussa ja lukiossa jatketaan lähiopetuksella 8.3.2021. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja mahdollisiin muutoksiin reagoidaan tarvittaessa nopeasti.

Muut voimassa olevat koronarajoitukset ja suositukset pysyvät ennallaan 28.3.2021 asti. Yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan osalta odotetaan vielä tarkempaa toimintaohjetta. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi kunnan verkkosivulla.

Rajoitukset Muuramessa 28.3.2021 asti

  • Yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään
  • Nuorisotila on suljettu, nuorille järjestetään etätoimintaa
  • Avoin päiväkoti on kiinni
  • Uimahalli ja kuntosali ovat kiinni yleisöltä
  • Kirjasto toimii itsepalvelulla ja supistetuilla aukioloajoilla
     

Hallituksen sulkutila tulee vaikuttamaan myös ravintoloiden ja anniskeluliikkeiden toimintaan. Hallitus antaa ensi viikolla esityksensä ravintoloiden sulkemisesta leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla kolmeksi viikoksi. Ravintoloiden ulosmyynti saa kuitenkin jatkua.

Edelleen erityistä huomiota tulee kiinnittää turvaväleihin, huolelliseen käsihygieniaan; käsien pesuun ja desinfiointiin, sekä kasvomaskien käyttöön. Myös kokoontumisia tulee edelleen välttää. Ajantasaisin tieto koronatilanteesta löytyy kunnan koronainfo-verkkosivulta. Tiedotteet ja ohjeistukset päivitetään sitä mukaan, kun uutta tietoa saadaan.

Koronainfo-sivulle