Valitse sivu

Lastenvalvojan palvelut lähipalveluna Jyväskylässä ja etänä Muuramessa

Keski-Suomessa lastenvalvojan asiantuntijuutta on koottu alueelliseen yksikköön. Toukokuun alusta lähtien Jyväskylän kaupunki tuottaa lastenvalvojan palvelut myös Muurameen. Lastenvalvojan palveluita tarvitsevat muuramelaiset ottavat siis yhteyttä 3.5.2021 alkaen Jyväskylän perheoikeudellisiin palveluihin. Alueellisen palvelun tavoitteena on tuottaa asukkaille yhdenvertaista palvelua, nopeuttaa palveluun pääsyä, mahdollistaa joustavuus toimipisteiden valinnassa sekä turvata riittävä asiantuntijuus.

Perheoikeudellisten palveluiden toimipisteet sijaitsevat Jyväskylässä ja Äänekoskella. Toimipisteiden lisäksi asiakasvastaanottoja järjestetään sovitusti muissakin kunnissa ajanvarauksella ja sähköisiä järjestelmiä hyödyntäen. Etävastaanotoista on saatu myönteisiä kokemuksia.

– Lastenvalvojat ovat järjestäneet sopimusneuvotteluja etäyhteyksin. Etäyhteys toimii hyvin esimerkiksi vanhempien välisissä neuvotteluissa, kun toinen vanhempi asuu pitkän etäisyyden päässä toisesta vanhemmasta. Asioista sopimista voidaan näin nopeuttaa ja lastenvalvojien välisiä virka-apupyyntöjä voidaan vähentää, selvittää johtava lastenvalvoja-sosiaalityöntekijä Mirja Laitinen Jyväskylän perheoikeudellisista palveluista.

– Muuramessa sähköiset palvelut paranevat tämän muutoksen myötä huomattavasti, iloitsee Muuramen kunnan sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja Päivi Nevalainen.

Lastenvalvojalta apua lapsen huolto-, asumis-, tapaamis- ja elatusasioihin

Lastenvalvoja auttaa, kun perheen vanhemmat ovat eronneet ja lapsen huolto-, asumis-, tapaamis- ja elatusasiat vaativat neuvontaa, ohjausta, apua ja sopimuksia. Perheoikeudelliset palvelut selvittää tarvittaessa myös lapsen isyyden ja äitiyden. Lisäksi lastenvalvojat laativat olosuhdeselvityksiä riita-asioissa tuomioistuimille. Kunta organisoi edelleen itse lasten valvotut tapaamiset sekä niiden valvonnan.

Yhteys lastenvalvojaan sähköisesti, puhelimitse ja chatillä

Palveluohjaus

  • maanantaina ja torstaina klo 9–10 ja tiistaina klo 12–15, p. 014 266 3993 
  • ohjausta ja neuvontaa 

Lastenvalvojien puhelinneuvonta 

  • Yleinen puhelinneuvonta tiistaisin klo 13–15, keskiviikkoisin klo 10–12 ja perjantaisin klo 10–11 numerossa 014 266 7011
  • Varaa aika sähköisesti: Ajan oman alueen lastenvalvojalle voi varata myös sähköisesti Hyvis-palvelun kautta.
  • Lastenvalvojien henkilökohtainen puhelinaika maanantaisin ja torstaisin klo 9–10. Muuramen tuttu lastenvalvoja Marjo Asp-Vauhkala palvelee asiakkaitaan, mutta puhelinnumero vaihtuu 3.5. alkaen. Uusi numero päivitetään 3.5.2021 kunnan verkkosivulle ja ilmoitetaan toukokuun Muuramelaisessa.

Lastenvalvoja palvelee myös chatissa maanantaisin klo 15–16.30

Käyntiosoite: Jyväskylän kaupungin perheoikeudelliset palvelut, Väinönkatu 6, 40100 Jyväskylä.

muurame.fi/lastenvalvoja

jyvaskyla.fi/lastenvalvoja