Valitse sivu

Muuramen kunnan omistukseen siirtyneessä Riihivuoressa avataan kaikille avoin, ilmainen Snowpark, joka yhdistää maa-, ympäristö- ja lumenveistotaidetta. Riihivuoren ravintolapalveluille etsitään parhaillaan vuokralaista ja kesäteatteritoiminnasta on jo tehty vuokrasopimus tamperelaisen Ohjelmatehtaan kanssa.

Kaikille avoin Riihivuori

”Lumella voi tehdä muutakin kuin perinteistä laskettelukeskuksen toimintaa. Syntyi ajatus lumiparkista, jonka käytön kunta tarjoaa tänä talvena ilmaiseksi. Näin Riihivuori saadaan tutuksi entistä laajemmin esimerkiksi lapsiperheille”, sanoo Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho.

Snowparkiin tulee freestyle- ja temppulaskemisen suorituspaikka ja sen lisäksi pulkkamäki, lasten hiihtolatu sekä vapaalaskureittejä. Snowpark sopii kaikentasoisille laskijoille. Valaistus mahdollistaa laskemisen myös illalla. Riihivuoressa ei ole käytössä hiihtohissejä eikä välinevuokrausta. 

Riihivuori Snowparkin avajaiset ovat lauantaina 10.2. kello 12 – 18, osana lumilautaryhmä Snackbreakin rinnekiertuetta. Luvassa on tapahtuma mäenlaskun, videoinnin ja editoinnin parissa.

Taide-snowpark on uusi konsepti

Riihivuoren Snowparkissa rinnesuunnittelu kohtaa maa-, ympäristö- ja lumenveistotaiteelliset lähtökohdat. Taiteen yhdistäminen rinnemuotoiluun on aivan uusi konsepti Suomessa ja harvinaista muuallakin.

Parkin muotoilussa kokeillaan ratkaisuja, jotka antavat mahdollisuuden tavallista monipuolisempaan laskemiseen. Erilaisten kumpujen, boksien, hyppyreiden ja reilien muotoilu ja sijoittelu tehdään niin, että samoihin rakennelmiin tulee useita laskulinjoja. Muotoja muokataan tarpeen ja käyttäjien antaman palautteen perusteella.

Snowparkin toteutuksesta vastaavat Taiteen edistämiskeskus ja Havumäki Ranch.

”Riihivuori tarjoaa oivan mahdollisuuden kokeilla, mitä kaikkea rinteeseen oikeastaan voikaan tehdä”, sanoo suunnittelussa mukana oleva kuvataiteilija ja teollinen muotoilija Topi Äikäs.

Ympäristötaiteen läänintaiteilija Hans-Peter Schütt Taikesta toteaa, että Riihivuoressa muotoilu ja taide astuvat liikunnallisuuden palvelukseen kuitenkaan alistumatta sille. Parkkia tehdään kokonaisuutena kuvanveistotaiteen näkökulmasta ja muodot valmistuvat osittain suunnitelmallisesti, osittain spontaanisti sekä sattumanvaraisesti tuulen vaikutuksesta.

Yhteisessä julkisessa tilassa taide on olemassa kaikille, sen luokse pääsee ilmaiseksi ja se on avoinna vuorokauden ympäri. Tässä tapauksessa julkinen taide on siis äärimmäisen saavutettavaa, demokraattista ja tasa-arvoista, korostaa Taiteen edistämiskeskus.

”Havumäki Ranch on toteuttanut Riihivuoreen kahtena edellisenä kautena hiihtokeskustason snowparkin. Snowpark yhdistettynä taiteeseen on hieno jatkumo tälle työlle”, sanoo muuramelaisen Havumäki Ranchin yrittäjä Petteri Kalliomäki.

Snowparkin lisäksi Riihivuoressa pääsee myös vapaalaskemaan eli laskemaan luonnon lumella. Vapaalaskun harrastaminen suljetussa keskuksessa on erittäin harvinaista.

Riihivuori Snowpark avajaiset la 10.2. klo 12 – 18, Riihivuorentie 313, Muurame
Lumilautaryhmä Snackbreakin rinnekiertue

12-13 Kokoontuminen
13-14 Game of S.N.A.C.K.
14-15 Snackbreak Kuvaussessarit
15-16 Open Session 3 eri spottiin
16-18 Editointi-paja by Tommi Ollikainen (kuvaussessareiden materiaaleista)
+ Koko päivän ajan omatoiminen WhatsAppSession
somekuvauskilpailu

Osallistujamäärään ei ole rajaa ja osallistuminen on kaikille ilmaista. Otamme mielellämme kaikki halukkaat mukaan viettämään touhukasta päivää mäenlaskun, videoinnin ja editoinnin parissa. Tapahtuma ei estä pulkkailua tai muuta omaehtoista toimintaa alueella. Paikalle voi tulla vaikka seuraamaan, miltä lumilautailun kuvaaminen näyttää. Tapahtumassa on kahvila.

Lisätietoja:

Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho, puh. 040 504 7960
Muuramen kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Ilvesmäki, puh. 040 721 4842
Läänintaiteilija Hans-Peter Schütt, Taiteen edistämiskeskus, puh. 0295 330 838
Kuvataiteilija, teollinen muotoilija Topi Äikäs, 040 517 5342
Havumäki Ranchin yrittäjä Petteri Kalliomäki, puh. 040 748 5342
www.muurame.fi/riihivuori

Riihivuori on siirtynyt Muuramen kunnan omistukseen. Muuramen kunta omistaa 32 hehtaarin maa-alueen sekä ravintola Riihikelon, Riihivuori-areenan, grillikodan ja 6 erillistä majoitustilaa. Riihivuoren kehittämistä katsotaan laaja-alaisesti ottamalla huomioon se potentiaali, joka Riihivuoressa on ympärivuotiseen käyttöön. Tässä vaiheessa kunta on vetovastuussa, mutta tarkoituksena on löytää Riihivuoreen yrittäjävetoista toimintaa.