Valitse sivu

Uusia koronaohjeita otetaan käyttöön Muuramessa – itsenäisyyspäivän juhlakonsertti vietetään etäyhteydellä

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on antanut heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi uusia suosituksia koronan leviämisalueille, joihin Muuramekin kuuluu. Muuramessa on todettu tällä viikolla kahdeksan koronavirustartuntaa, ja positiivisten näytteiden osuus on taas yli 10 %. Muuramen kotihoidossa on todettu koronatartuntoja sekä henkilökunnalla että potilailla. 

STM suosittelee, että epidemian leviämisalueilla kiristetään maskisuositusta ja otetaan käyttöön etätyösuositus niillä aloilla, joilla etätyön tekeminen on mahdollista. Myös tapahtumiin suositellaan uusia rajoituksia. Suositukset löytyvät STM:n verkkosivulta.

Muurame 100 -itsenäisyyspäivän juhlakonsertti 6.12.2021 pidetään uuden suosituksen mukaan ilman yleisöä etäyhteydellä. Linkki tapahtuman striimaukseen päivitetään hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua tapahtuman verkkosivulle.

Vahva kasvomaskisuositus on voimassa edelleen

Kuntalaisia muistutetaan, että Muuramessa on edelleen voimassa vahva kasvomaskisuositus yli 12-vuotiaille. Kasvosuojaimia suositellaan käyttävän julkisessa liikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Tällaisia paikkoja ovat muun muassa kaupat, ostoskeskukset tai muut palvelutilat, kirjasto, uimahalli (pukuhuoneet ja yleiset tilat) sekä kirkot ja muut uskonnolliset tilat. Kasvomaskisuositus on edelleen voimassa myös kouluissa.

On tärkeä jatkaa aikaisemmin annettujen ohjeiden noudattamista huolehtimalla myös hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja turvavälien toteutumisesta.

Tuorein tieto Muuramen koronatilanteesta löytyy koronainfo-verkkosivulta. Ohjeita täsmennetään viranomaisohjeistuksen tai tartuntatilanteen muuttuessa.

Korona-info