Valitse sivu

Jyväskylä koronan leviämisvaiheessa – Muuramessa lukio etäopetukseen ja harrastusryhmätoiminta tauolle

Jyväskylän kaupunki tiedotti viikonloppuna kaupungin siirtyneen koronaviruksen leviämisvaiheeseen. Muuramessa koronatilanne on tällä hetkellä rauhallisempi, mutta kaupungin läheisen sijainnin ja mahdollisten uusien virusmuunnosten myötä tilanne voi huonontua nopeasti. Tämän vuoksi voimassa olevien suositusten ja rajoitusten noudattaminen on erittäin tärkeää. Muuramen koronatilannetta seurataan jatkuvasti ja mahdollisiin muutoksiin reagoidaan tarvittaessa nopeasti.

Harrastusryhmätoiminta keskeytetään ja lukio etäopetukseen

Lasten ja nuorten harrastusryhmä- ja kerhotoiminta keskeytetään 14.2.2021 asti. Tauko koskee kaikkea, myös ulkona tapahtuvaa, ryhmätoimintaa. Musiikin ja taiteen perusopetus lähiopetuksena keskeytetään, ja nuorisotila suljetaan 14.2 asti. Nuorisopalveluja järjestetään kuitenkin etätoimintana. Avoin päiväkoti on kiinni 28.2.2021 asti.

Toiminnan keskeyttäminen ei koske varhaiskasvatuksen kerhotoimintaa, eikä 1–2-luokkalaisten iltapäivätoimintaa.

Uimahalli ja kuntosali suljetaan yleisöltä, ja kirjasto siirtyy itsepalveluun ja supistettuun aukioloaikaan 28.2.2021 asti. Kirjaston ovet ovat avoinna arkisin kello 9–16, muulloin kirjasto on suljettu. Asiakaspalvelu on suljettu.

Lukio siirtyy etäopetukseen 28.2.2021 saakka heti kun tarvittavat päätökset asiasta on saatu tehtyä.

Kulttuuripalvelujen yleisötilaisuudet on edelleen peruttu. Kansalaisopisto ilmoitti toiminnan siirtymisestä pääosin etäopetukseen helmikuun loppuun asti jo viime viikolla. Ne kansalaisopiston toiminnot, jotka eivät onnistu etätoteutuksella, on keskeytetty toistaiseksi.

Muista hygienia ja turvavälit!

On erittäin tärkeä jatkaa myös aikaisemmin annettujen ohjeiden noudattamista huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja turvavälien toteutumisesta sekä välttää kaikkea turhaa kokoontumista. Myös kasvosuojaimia on hyvä käyttää valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti. Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia julkisessa liikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Kasvomaskeja suositellaan käytettävän myös peruskouluissa kuudennesta luokasta eteen päin.

Koronavilkku-sovellus auttaa jäljittämään mahdollisia altistumisia, joten sen lataamista suositellaan myös edelleen. Koronaa koskeva ajantasaisin tieto päivitetään verkossa koronatiedotesivulle.

Koronatiedotteet

(2.2.2021 täsmennetty ohjetta kirjaston osalta.)
(5.2.2021 täsmennetty ohjetta nuorisopalvelujen osalta.)


Kunta suosittelee pitämään yhteyttä läheisiin sähköisesti. Vuorovaikutus on tärkeää silloinkin, kun fyysiseen tapaamiseen ei ole mahdollisuutta.